Trafikverket

Ny gång- och cykelväg invigs i Åre

Dela

På lördag 4 maj invigs den nya gång och cykelvägen mellan Vik och Frönäset i Åre kommun. I samband med firandet inbjuds medierna att närvara.

Den nybyggda gång- och cykelvägen var klar redan i november 2023. Just då var inte förutsättningarna för en invigning helt optimala så Trafikverket, Åre kommun och Region Jämtland Härjedalen väljer att fira detta nu.

Tid: 4 maj, klockan 10:00 – 14:00

Plats: Viks reningsverk, Åre

Medverkande: representanter från Trafikverket samt Åre kommun

Hålltider:

10:00: Ett kortare program från scenen där representanter för Trafikverket och Åre kommun medverkar.

10.30 Inviger vi den nya gång och cykelvägen när de barn som vill springa ett barnlopp spränger startsnöret!

Under dagen bjuder vi på program från scenen, det finns möjlighet att prata med oss som arbetat med projektet, lyssna på musik framförd av Kulturskolans elever, gå tipspromenad, eller heja på alla som deltar i halvmaraton och barnloppen. Och vi bjuder alla besökare på lite nyttigheter.

Som en del i firandet arrangerar Duveds IF en halvmaraton mellan Vik och Åre/Duved och ett barnlopp på 400 meter. Ett perfekt tillfälle att testa gång- och cykelvägar och springa utan att behöva ta ett enda steg på E14.

Kontakter

Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye