Jönköpings kommun

Internt arbete väntar efter varselbesked

Dela

Under måndagen skickade Vårdförbundet ut information om utökat varsel i den konflikt som pågår sedan tidigare på arbetsmarknaden. Det nya varslet berör bland annat sjuksköterskor i Jönköpings kommun.

- Beskedet är helt nytt för oss och vi behöver nu sätta oss ner tillsammans i kommunen och analysera vad konsekvenserna skulle kunna innebära för vår verksamhet och i förlängningen de som förlitar sig på vår hjälp, säger Charlotte Karlsson, HR-direktör i Jönköpings kommun.

Vårdförbundets varsel handlar om övertidsblockad och nyanställningsblockad. Stridsåtgärderna kan träda i kraft måndag 20 maj klockan 16.00 och riktas mot 29 kommuner i landet.

- Som det ser ut vid en första överblick så påverkas framför allt hemsjukvården. En intern analys behöver göras innan vi vet hur omfattningen ser ut. Även elevhälsan kan påverkas, men just nu vet vi inte i vilken utsträckning, säger Charlotte Karlsson.

Under eftermiddagen väntas SKR skicka ut mer information om varslet till berörda kommuner.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye