Luleå stift, Svenska kyrkan

I Luleå stift skänktes 2,6 miljoner till årets fasteaktion

Dela

De boende i Norrbotten och Västerbotten skänkte 2,6 miljoner kronor i årets fasteaktion. Totalt samlades 36,9 miljoner kronor in till arbetet för allas rätt till mat.

Fasteaktionen hette "Dela lika och rädda liv".
Fasteaktionen hette "Dela lika och rädda liv". Volt/Ikon

2 633 810,49 kronor. Så mycket gav de boende i Luleå stift till Act Svenska kyrkans fasteaktion. Det är en ökning med 33 000 kronor från föregående år. Per invånare handlar det om 5 kr, vilket är näst mest bland de tretton stiften.

– I år firar vi att Svenska kyrkan haft ett internationellt arbete i 150 år. Därför är det glädjande att så många i vår del av landet vill vara med och bidra till en bättre värld. Jag vill rikta ett stort tack till församlingar, internationella grupper – ja, alla som engagerar sig och bidrar till i arbetet för människors rätt till liv, säger Anders Sandberg, stiftsadjunkt för idealitet och pastoralt utvecklingsarbete i Luleå stift.

Fasteaktionen hade temat Dela lika och rädda liv. Totalt samlades 36,9 miljoner kronor in. För att samla in pengar har lokala församlingar har bland annat anordnat brödförsäljning, våffelkaféer, soppluncher och konserter – och mycket annat.

· · · ·

OM FASTEAKTIONEN 2024

Act Svenska kyrkans årliga insamlingskampanj under den kristna fastan, Fasteaktionen, pågick mellan fastlagssöndagen (11 februari) och palmsöndagen (24 mars).

I år var temat Dela lika och rädda liv. Var tionde människa saknar sitt dagliga bröd trots att det produceras tillräckligt med mat i världen. På våra middagstallrikar är majs bara ett tillbehör, men i stora delar av världen är den skillnaden mellan liv och död. Vi lever alla under samma himmel, men delar inte lika på jordens resurser.

Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning och för att främja en hållbar fred.

Länkar

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye