Region Örebro län

Pressinbjudan: Rum för innovativ och modern primärvård behövs när invånarna blir fler och äldre

Dela

Välkommen till invigningen av Skebäcks nya vårdcentral. En vårdcentral anpassad för nya arbetssätt, med gynnsamma förutsättningar för samverkan med vårdgrannar. Invigningstalar gör hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Behcet Barsom (KD) och hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson.

Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län

Datum: 14 maj
Tid: 14:30
Plats: Skebäcks vårdcentral, Wadköpingsvägen 26 Örebro

Den gamla vårdcentralen i Skebäck öppnade 1978. Sedan dess har det hänt en hel del. De nya lokalerna, anpassade för nya arbetssätt och patientunderlag, är efterlängtade av både personal och patienter – och har till stor del utformats av vårdcentralens medarbetare med hopp om en bättre och effektivare verksamhet.

I den nya vårdcentralsbyggnaden finns plats för flera vårdaktörer. Det skapar goda förutsättningar för ett väl samordnat omhändertagande av patienter med behov av hjälp från flera. Ofta är det äldre personer, vilket är den del av befolkningen som ökar mest.

Invigning tisdag 14 maj

Vid invigningen talar hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Behcet Barsom (KD) och hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson. På plats finns också företrädare för primärvården som visar upp de nya lokalerna och kan berätta mer om nya arbetssätt och ambitionerna om ökad samverkan.

Bakgrund
Skebäcks vårdcentral har cirka 15 700 listade och 65 medarbetare. Den nya vårdcentralen utgör en del av ett helt nytt vårdkvarter i stadsdelen Skebäck, Örebro. Intill uppförs ett nytt kommunalt vård- och omsorgsboende i en kommande byggetapp. Byggprojektet är ett samarbete mellan Region Örebro län, Örebro kommun och fastighetsägaren Länsgården.

Nyckelord

Kontakter

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye