Svenska Bowlingförbundet

Pergamon och Clan möts i SM-final idag

Dela

Team Pergamon och Team Clan är klara för final i SM-slutspelet i bowling och ett hett rivalmöte väntar under söndagen i Jönköping. Pergamon besegrade Full House i två raka semifinalmatcher. Desto jämnare blev det i den andra semifinalen där Clan besegrade Alingsås efter skiljeserie.

Team Pergamon och Team Clan är klara för final i SM-slutspelet i bowling.
Team Pergamon och Team Clan är klara för final i SM-slutspelet i bowling. Foto: Davide Panzino

Stjärnstarka Pergamon höll för favorittrycket i semifinalen mot Full House. Partillelaget vann övertygande i två raka matcher och är klara för final i 8-manna. I semifinal 2 under lördagen besegrade de Full House med 16-4.

I semifinalmötet mellan Team Clan Nässjö och Team Alingsås bjöds det på desto mer dramatik.
Clan vann den första matchen under fredagen men Alingsås utjämnade till 1-1 efter att ha vunnit semifinal 2 med 11-7 tidigare under lördagen. Därefter väntade en tredje och avgörande semifinal under lördagseftermiddagen som blev något alldeles extra. Efter fyra serier stod det 10-10 och matchen gick till skiljeserie. Där drog till sist Clan det längsta strået efter att ha avgjort i slutrutan.

De två senaste åren har Pergamon slagit ut Clan i semifinal på deras väg till SM-guldet. Senast lagen möttes i final var 2019 och då var Pergamon också starkast.

Den första finalen börjar kl 09.00 idag i RC Bowl i Jönköping. Bäst av tre matcher gäller. I damernas final väntar också ett riktigt klassikermöte där Spader Dam möter Team X-Calibur.

Klubbinfo Team Clan Nässjö BK
Klubben bildades 2002 (sammanslagning mellan Nässjö KK och Clan)
Antal SM-guld i 8-manna: 1 (2016 i Jönköping)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson, Team Pergamon
Ladda ned bild
Pontus Andersson i Team Clan jublar. Nässjölaget besegrade Alingsås i en dramatisk semifinal som gick till skiljeserie.

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.