Norra Skog

Pressinbjudan – utbildning i Värdeskapande Skogskötsel

Dela

Den 27–31 maj utbildar Norra Skog sina nyanställda inspektorer i Värdeskapande Skogsskötsel. Välkommen att besöka utbildningstillfället.

Utbildningdag i fält
Utbildningdag i fält

En skogsägares aktivitet och agerande utgår ofta utifrån egen kunskap och föreningens rådgivning. Alternativen för en skogsägare, som vill skapa ett variationsrikt skogsbruk, är många, men utmaningar liksom möjligheter är för den enskilde många gånger komplexa.

Nu utbildar vi vår skogliga personal i Värdeskapande Skogsskötsel. Det är Norra Skogs skogsskötselprogram som är baserat på tre olika modeller; normalskogsbruk (som vi benämner 3T) för den del av skogsmarken där man bedriver trakthyggesbruk framför allt med inriktning på virkesproduktion; intensivare skogsbruk (4T) där man bland annat utnyttjar fler trädslag och skogsgödsling för att få högre virkesproduktion och kortare omloppstider; ABS (Alternativ BeståndsSkötsel), vilket är olika former av skogsbruksmetoder, exempelvis skärmar och hyggesfria avverkningsformer. En mix av alla tre modeller är bäst för skogen!

Vår skogliga personal får genom utbildningarna fördjupad kunskap och kan därefter mer skickligt hjälpa skogsägare i de ibland svåra beslut som man har framför sig när skogen ska brukas och planeras för många generationer framåt. På så vis kan vi uppfylla alla tre hållbarhetsdimensioner – ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

När: 27–31 maj. Måndag 09-15, tisdag-torsdag 8-15, fredag 8-10:30

Var: Lövånger, vägbeskrivning finns nedan.

Schema:

Dag 1: Skogsuppskatting (mätning med mera), skogsägarplaner.

Dag 2: Gallring och förygringsavverkning.

Dag 3: Skogsvård (markberedning, plantering och ungskogsröjning).

Dag 4: Skogsskador.

Dag 5: Halvdag – alternativ beståndsskötsel (ABS) + prov med mera.

Vi ordnar lunch och fika för media. Anmälan görs till Olof Falkeström, olof.falkestrom@norraskog.se, 070-697 28 25, om ni har möjlighet att komma.

Utbildningen sker ute i fält, så ta kläder efter väder.

Vägbeskrivning:

Vi utgår från Munkviken (Stiftelsen Munkviken, Munkviken 130, 930 10 Lövånger).

https://maps.app.goo.gl/PaxVLLtceb64P4n56

Kontakter

Om oss

Norra Skog drivs av att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav våra medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Både när vi ger råd om hur de kan få ut det mesta och bästa av sitt skogsägande och när vi representerar dem politiskt.

Följ Norra Skog

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norra Skog

Norra Skog höjer priserna – mer pengar till skogsägarna8.4.2024 09:14:35 CEST | Pressmeddelande

Nu höjer Norra Skog priserna till skogsägare på specialsortimentet, till exempel lednings- och stängselstolpar, svarvtimmer och stamblock. Förändringen gör att skogsägarna får mer kvar i plånboken och att varje träds potential tas tillvara. – Vi jobbar ständigt för att förbättra erbjudandet till våra medlemmar. Det här är nästa steg, säger Jonas Arvidsson, marknadschef Virke på Norra Skog.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye