Region Norrbotten

Nya jourtider på Jokkmokks hälsocentral

Dela

Öppettiderna för Jokkmokks hälsocentrals jourverksamhet kommer utökas under sommaren jämfört med tidigare besked. Patienter kommer att kunna söka vård på hälsocentralen klockan 7–20 på vardagar och 8–20 på helger.

– Tillsammans med våra medarbetare gör vi allt vi kan för att säkra tillgången till jourverksamhet under sommaren. Vi har kommit fram till en lösning där det går att söka vård på hälsocentralen stora delar av dygnet. Nu rekryterar vi inför hösten så att de allmänmedicinska vårdplatserna ska kunna flyttas tillbaka till Jokkmokk, säger Krister Berglund, chef för Division Nära.

Beslutet om att det ska finnas allmänmedicinska vårdplatser i Jokkmokk gäller fortfarande. Anledningen till att platserna flyttas tillfälligt under sommaren är att det under lång tid har varit svårt att rekrytera medarbetare till Jokkmokk.

– Vårdplatserna är viktiga och ska finnas i Jokkmokk, vi har vänt på alla stenar men just nu klarar vi inte av att driva dem där. Under sommaren är det inte ovanligt att verksamheter tillfälligt slås ihop eller flyttas precis som vi gör nu.

Ambulans kommer att finnas stationerad i Jokkmokk hela sommaren.

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye