Europaparlamentet

Journalistresa till Strasbourg: de nya Europaparlamentarikerna tillträder

Dela

Vill du träffa de nya ledamöterna när de gör sin första arbetsdag i Europaparlamentet? Sök resestipendium till Europaparlamentets konstituerande plenarsession i Strasbourg den 16-19 juli.

Mycket står på agendan när det nya Europaparlamentet tillträder den 16 juli. Vem blir ny talman i Europaparlamentet? Hur ser maktförhållandet mellan de politiska grupperna ut? I vilka utskott kommer ledamöterna att sitta?

Pressresan till Strasbourg ger insyn i Europaparlamentets arbete i början av en ny mandatperiod. Du får höra mer om vad som står på spel under den nya mandatperioden, om vilka frågor som väntas bli stora och får chansen att träffa de nya ledamöterna.

Stipendiet:

  • Avser plenarsammanträdet den 16-19 juli
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist och arbetar som journalist på heltid.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro för två övernattningar eller 540 euro för tre övernattningar som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.
  • Journalister kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.

Sista ansökningsdag: 12 juni

Följ länken för att komma till ansökningsformuläret: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ansokanstrasbourg2024

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye