Moderaterna

M: Komplettera EU:s klimatmål med ett tillväxtmål

Dela

Under onsdagen presenterade partiledare Ulf Kristersson och Tomas Tobé, toppkandidat i Europavalet, en nyhet om tillväxt.

Partiledare Ulf Kristersson och moderaternas toppkandidat Tomas Tobé.
Partiledare Ulf Kristersson och moderaternas toppkandidat Tomas Tobé. Foto: Regeringskansliet/Ninni Andersson

Partiledare Ulf Kristersson och Tomas Tobé, toppkandidat i Europavalet, besökte under onsdagen ett skogsbruk i Växjö för att se hur ett hållbart skogsbruk arbetar. I samband med besöket presenterade de en nyhet från Moderaternas valmanifest för Europavalet.

Moderaterna vill att EU-kommissionen presenterar ett tillväxtmål som kompletterar
utsläppsmålet till 2040. Syftet med målet ska vara att styra om EU-politiken till att
lägga fokus på konkurrenskraft när vi ställer om.

– Vi sätter konkreta mål för klimatarbetet, för vårt stöd till Ukraina och för försvaret. Vi måste sätta mål också för  tillväxten. När EU:s klimatpolitik ska blir ännu mer ambitiös så behöver vi också säkerställa en god ekonomisk tillväxt som skapar de resurser som behövs. Svenskt skogsbruk är en viktig förutsättning både för klimatet och för svensk tillväxt. Den värnar vi både i Sverige och i Bryssel, säger partiledare Ulf Kristersson.

Sverige har redan visat att stora utsläppsminskningar kan förenas med ökad tillväxt. Sedan år
1990 har vi minskat våra utsläpp med 37 procent, medan tillväxten har ökat med 92 procent. 

Även inom EU har utsläppsminskningarna kunnat kombineras med tillväxt. Men när EU:s
klimatpolitik ska bli ännu mer ambitiös framöver måste vi säkerställa att den ekonomiska tillväxten inte drabbas negativt. Om den gröna omställningen i Europa leder till ökad
fattigdom och högre arbetslöshet kommer inte länder som USA, Kina och Indien att följa
efter. 

– Jag vill att framtida generationer också ska leva i ett Europa med välstånd och då måste vi säkra den ekonomiska tillväxten. Utan tillväxt kan vi inte heller säkerställa finansiering av den gröna omställningen, säger Tomas Tobé, moderat toppkandidat i Europavalet.

Läs mer här.

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Pressträff med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Gunnar Strömmer25.6.2024 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

I morgon, onsdagen den 26 juni, bjuder Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, vice partiordförande Elisabeth Svantesson och partistyrelseledamot Gunnar Strömmer in till pressträff. Under pressträffen presenteras nyheter på rättsområdet. Tid: Direkt efter Ulf Kristerssons Almedalstal, ca 11.35 Plats: Tältet vid scenen Obligatorisk föranmälan till Tom Samuelsson på tom.samuelsson@regeringskansliet.se Deltagande sker i mån av plats. Pressträffen sänds inte digitalt.

Moderaternas huvudpunkter under Almedalsveckan 202424.6.2024 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tisdagen 25 juni Moderaternas ekonomisk-politiska seminarium I takt med att inflationen sjunker är den svenska ekonomin på väg in i en ny fas. Fokus bör nu ligga på att göra Sverige och hushållen rikare och tryggare. Hur ser vägen dit ut? Tid: 14.00 – 15.15 Plats: Donnersgatan 2, Wisby Strand Congress & Event, lokal Vall Medverkande: Elisabeth Svantesson, finansminister, Moderaterna Lars Persson, professor i nationalekonomi samt ledamot i Produktivitetskommissionen, IFN Felicia Schön, privatekonom, Avanza Kontaktperson för press: Niklas Gillström, pressekreterare hos finansministern, 076-141 14 79 Kontaktperson för praktiska frågor om seminariet: Kina Holm, Moderaterna, kina.holm@moderaterna.se Onsdagen 26 juni Statsminister och partiledare Ulf Kristersson talar Tid: 11:00 Plats: Almedalen Kontaktperson: Hanna Strömberg, pressekreterare hos statsministern, 076-128 61 69 Talet sänds live på Moderaternas Youtube och på Facebook.

Tomas Tobé vald till vice ordförande för EPP-gruppen19.6.2024 13:21:15 CEST | Pressmeddelande

Tomas Tobé (M) har idag valts till vice ordförande för EPP-gruppen i Europaparlamentet. – Jag känner mig hedrad över det förtroende jag har fått. Det ger Sverige ett ökat i inflytande, säger Tomas Tobé och fortsätter: – I den omvärld vi lever i är EPP är en stark röst för Ukraina, för ett starkt EU-samarbete och ett Europa som håller ihop. Vi kommer fortsätta vara det de kommande fem åren och jag ser fram emot att vara med och leda det arbetet. EPP är parlamentets största politiska grupp, en position gruppen också har behållit efter Europaparlamentsvalet för drygt en vecka sedan. Tomas Tobé (M) finns tillgänglig för kommentarer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye