Moderaterna

M: Komplettera EU:s klimatmål med ett tillväxtmål

Dela

Under onsdagen presenterade partiledare Ulf Kristersson och Tomas Tobé, toppkandidat i Europavalet, en nyhet om tillväxt.

Partiledare Ulf Kristersson och moderaternas toppkandidat Tomas Tobé.
Partiledare Ulf Kristersson och moderaternas toppkandidat Tomas Tobé. Foto: Regeringskansliet/Ninni Andersson

Partiledare Ulf Kristersson och Tomas Tobé, toppkandidat i Europavalet, besökte under onsdagen ett skogsbruk i Växjö för att se hur ett hållbart skogsbruk arbetar. I samband med besöket presenterade de en nyhet från Moderaternas valmanifest för Europavalet.

Moderaterna vill att EU-kommissionen presenterar ett tillväxtmål som kompletterar
utsläppsmålet till 2040. Syftet med målet ska vara att styra om EU-politiken till att
lägga fokus på konkurrenskraft när vi ställer om.

– Vi sätter konkreta mål för klimatarbetet, för vårt stöd till Ukraina och för försvaret. Vi måste sätta mål också för  tillväxten. När EU:s klimatpolitik ska blir ännu mer ambitiös så behöver vi också säkerställa en god ekonomisk tillväxt som skapar de resurser som behövs. Svenskt skogsbruk är en viktig förutsättning både för klimatet och för svensk tillväxt. Den värnar vi både i Sverige och i Bryssel, säger partiledare Ulf Kristersson.

Sverige har redan visat att stora utsläppsminskningar kan förenas med ökad tillväxt. Sedan år
1990 har vi minskat våra utsläpp med 37 procent, medan tillväxten har ökat med 92 procent. 

Även inom EU har utsläppsminskningarna kunnat kombineras med tillväxt. Men när EU:s
klimatpolitik ska bli ännu mer ambitiös framöver måste vi säkerställa att den ekonomiska tillväxten inte drabbas negativt. Om den gröna omställningen i Europa leder till ökad
fattigdom och högre arbetslöshet kommer inte länder som USA, Kina och Indien att följa
efter. 

– Jag vill att framtida generationer också ska leva i ett Europa med välstånd och då måste vi säkra den ekonomiska tillväxten. Utan tillväxt kan vi inte heller säkerställa finansiering av den gröna omställningen, säger Tomas Tobé, moderat toppkandidat i Europavalet.

Läs mer här.

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Pressinbjudan: Moderaterna presenterar EU-relaterat brottsbekämpande förslag30.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Torsdagen 30 maj klockan 13.15 bjuder Tomas Tobé, Gunnar Strömmer och Niklas Wykman in till en pressträff. Under pressträffen presenteras en åtgärd för att strypa den kriminella ekonomin. Tid: 30 maj klockan 13.15 Plats: Riksdagens presscenter Anmälan görs till pressjour@moderaterna.se Presskontakter: Tomas Tobé: Amos Friedman, 0765112716 Gunnar Strömmer: Caroline Opsahl, 0761411542 Niklas Wykman: Victoria Ericsson, 0761378904

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye