Trä- och Möbelföretagen

Smålandsföretag prisades för hållbarhetsinnovation

Dela

Elitfönster mottog priset för sina insatser inom kategorin Hållbarhet när Trä- och Möbelföretagen under årsmötet på onsdagen delade ut det prestigefyllda priset TMF Nova 2024.

Elitfönster tilldelas priset med följande motivering:

"Företagets strategiska satsning på cirkulära fönster har tagit återvinning vid fönsterbyten till en ny och miljövänlig nivå. Tillsammans med Ragn-Sells har de utvecklat en process för att kunna ta vara på hela fönster. Fönsterrutorna smälts ned och blir till nya fönsterglas (planglas), vilket inte har varit möjligt tidigare pga. de stora svårigheterna med att bibehålla ett klart glas vid återvinningsprocessen. Även övrigt material kring fönsterbytet återvinns, till exempel listverk, plåt och trä. Det här är ett stort och viktigt steg i utvecklingen mot ett hållbart samhälle med minskade utsläpp och bättre resurshushållning. Företaget är genom denna satsning första fönstertillverkaren i Sverige att erbjuda cirkulära fönsterbyten – och en sann pionjär inom hållbarhet."

Jonas Hernborg som tog emot priset för företagets räkning lyfte alla inblandade i projektet:

- Det är ganska många som arbetat med detta projekt. Vi startade någon gång 2014-2015 och har försökt, misslyckats, och till slut lyckats gå i mål.

Förutom Elitfönster prisades även Säters Snickerifabrik (Kompetensförsörjning), Bra Hus (Generationsskifte) samt paret Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow (Årets Hedersnova). TMF:s Novapris delas ut årligen till medlemsföretag inom TMF. Du kan läsa mer om utmärkelsen på TMF.se.

Kontakter

Trä- och Möbelföretagen (TMF) Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 650 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 80 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.

Följ Trä- och Möbelföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trä- och Möbelföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye