Örnsköldsviks Kommun

Anders Jäger blir ny tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun

Dela

Anders Jäger har rekryterats som ny tillväxtchef vid kommunledningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.

Porträtt av Anders Jäger
Anders Jäger blir ny tillväxtchef vid Örnsköldsviks kommun.

Anders Jäger blir tillväxtchef i Örnsköldsvik. Han har lång ledningserfarenhet från näringslivet inom framför allt försäljningsområdet och kommer att tillträda som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun senast den 1 december 2024. Närmast kommer han från konsultbranschen som egenföretagare och har tidigare varit marknadschef för NKI Kyl. 2018 fick han i den rollen ta emot priset för Årets företagare i Örnsköldsvik.

Magnus Haglund, kommundirektör, är mycket nöjd över rekryteringen:

– Att vi har kunnat rekrytera Anders Jäger som vår nya tillväxtchef är glädjande. Hans förankring i kommunen och hans omfattande nätverk kommer att vara ovärderliga tillgångar för vår fortsatta utveckling.

Anders Jäger, som har lång erfarenhet som framgångsrik företagare i Örnsköldsvik, ser fram emot sin nya roll:

– Det här är en spännande utmaning för mig och något helt nytt. Jag ser fram emot att bidra till kommunens utveckling och att tillsammans med mina nya kollegor och kommunens företag fortsätta driva Örnsköldsvik framåt.

Anna Britta Åkerlind, kommunstyrelsens ordförande, betonar betydelsen av Anders Jägers nya roll:

– Örnsköldsvik befinner sig i en expansiv fas, och Anders kommer att spela en central roll i denna utveckling. Hans erfarenhet och engagemang är precis vad vi behöver för att säkerställa att vår tillväxt fortsätter på ett hållbart och framgångsrikt sätt.

      

Kontakter

Magnus Haglund, kommundirektör, 072-506 21 68

Anders Jäger, tillträdande tillväxtchef vid kommunledningsförvaltningen, 070-228 15 88

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye