Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteater ställer in Tysk höst

Dela

Efter den senaste veckans händelser har Uppsala stadsteater beslutat att ställa in resterande föreställningar av Tysk höst.

I veckan har det framkommit att en frilansande skådespelare i föreställningen Tysk höst har uttryckt åsikter i ett privat sammanhang som därefter har fått spridning i media och medfört starka reaktioner från publik och omvärld.

–Den senaste veckans händelser har gjort att vi inte kan garantera våra medarbetares säkerhet. Sammanblandningen mellan den enskilde medarbetarens ageranden och teaterns verksamhet har gjort det ohållbart att genomföra de åtta föreställningar som är kvar, säger teaterchef och vd Petra Brylander.

Krisen har påverkat teatern, föreställningen och publiken i en sådan utsträckning att det inte längre fungerar att spela.

–Det här är förstås inte enkelt. Vi har gjort allt vi kan men när vår uppgift helt överskuggas av den nu uppkomna situationen tar vi konsekvenserna, säger Petra Brylander.

FöreställningenTysk höst bygger på Stig Dagermans reportagebok med samma namn. Tysk höst hade premiär i september förra året och spelade 21 utsålda föreställningar. I torsdags hade föreställningen nypremiär och skulle ha spelat vid tio tillfällen till och med den 31 maj. Köpta biljetter återlöses.

Nyckelord

Kontakter

Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye