Europaparlamentet

Europaparlamentets kampanjfilm ”Använd din röst” har visats över 190 miljoner gånger

Dela

Kortfilmen, som belyser vikten av att rösta och värna om demokratin, har visats mer än 190 miljoner gånger sedan den släpptes den 29 april.

Filmen är en viktig del av Europaparlamentets informationsinsatser inför valet och innehåller vittnesmål från äldre medborgare från olika EU-länder. I filmen för de vidare sina berättelser om demokrati till nästa generation och understryker att demokrati och röstning inte är någonting som kan tas för givet.

Du kan se filmen här.

Filmen har uppnått 190 miljoner visningar (data fram till den 12 maj) på sociala medieplattformar, videoströmmningstjänster, smart-tv-tjänster och via mobiler. Utöver det har den i sina olika format för tv och sociala medier visats av fler än 63 tv-kanaler i 21 länder, och kommer att fortsätta att visas av fler kanaler under de kommande veckorna.

Med ”Använd din röst. Annars bestämmer andra åt dig” som slogan, lyfter denna andra fas av den institutionella valkampanjen fram vikten av demokrati.

Mer specifikt utforskar kampanjens huvudfilm den brokiga historien i många europeiska länder och vikten av att skydda demokratins värden och principer.

Mer information

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye