Östersunds kommun

Information om hur Vårdförbundets stridsåtgärder påverkar Östersunds kommun

Dela

Sjuksköterskor, sjuksköterskor med specialistfunktion och chefer anslutna till Vårdförbundet får inte arbeta övertid eller mertid från och med måndag 20 maj klockan 16.00. Kommunen får inte heller nyanställa personer i de berörda yrkesgrupperna förrän Vårdförbundet och SKR kommit överens om nytt kollektivavtal om lön och allmänna anställningsvillkor.

För Östersunds kommun innebär sjuksköterskor med specialistfunktion bland annat distriktssköterskor, skolsköterskor och medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS).

Berörda verksamheter har förberett sig så att stridsåtgärderna ska påverka de som behöver hälso- och sjukvård så lite som möjligt. I första hand strävar verksamheterna efter att se över bemanning, schemaläggning samt prioritering och delegering av arbetsuppgifter.

Vilka medborgare blir påverkade?

Medborgare som har kommunal sjukvård i form av förebyggande insatser eller insatser som kan vänta till nästa dag. Det gäller medborgare som:

  • har kommunal hemsjukvård
  • bor på Särskilt boende för äldre
  • bor i en LSS-bostad
  • under sin vistelse på daglig verksamhet har behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.

Våra medarbetare prioriterar hjälpen där den behövs som mest. Medborgare som behöver hälso- och sjukvård av akut karaktär eller där utebliven insats kan riskera liv och hälsa hos den enskilde kommer därför inte bli påverkade.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Östersunds kommun har 65 000 invånare och fortsätter att växa. Ett mål är att nå siffran 75 000 invånare år 2040. Kommunen är största arbetsgivare med över 8 000 anställda om man räknar alla anställningsformer.

Fler och större etableringar av företag i kommunen, några grundade på den gröna omställningen, innebär en större arbetsmarknad, ett växande antal invånare och ökade möjligheter att finansiera en god och effektiv välfärd.

Östersund är beläget vid Sveriges femte största sjö, Storsjön, och har en vacker och växlande natur med både fjäll och vatten som uppskattas av både boende och turister.

Östersund har ett rikt och mycket aktivt kultur- och idrottsliv. Storsjöyran som genomförs i slutet av juli varje år är en av landets äldsta och största musikfestivaler. Östersund blev utsedd till Sveriges främsta elitidrottsstad år 2023.

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye