Upplands Väsby kommun

Trygghetspriset till tränare i Väsby AIK

Dela

Innebandyföreningen Väsby AIK:s tränargrupp för lag F10 tilldelas Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun. Tränargruppen får utmärkelsen för att de skapar en meningsfull fritid för 13-åriga tjejer.

Väsby AIK:s tränargrupp för lag F10 får Trygghetspriset. Från vänster: Henrik Åkerlund, Nico Mulic, Anneli Estun, Niclas Vigren och Johan Sunnvius.
Väsby AIK:s tränargrupp för lag F10 får Trygghetspriset. Från vänster: Henrik Åkerlund, Nico Mulic, Anneli Estun, Niclas Vigren och Johan Sunnvius. Foto: Alicia Estun

"Genom sitt engagemang och sin förmåga att sprida laganda och rörelseglädje bidrar tränargruppen till att tjejerna växer både som individer och lag. De är trygga förebilder som funnits med under lång tid och som genom sin föreningsinsats bidrar till ett långsiktigt tryggare Väsby”, skriver juryn i sin motivering.

– Lag F10 är ett exempel på hur föreningslivet bidrar till tryggheten hos individer och samhället i stort. Jag hoppas att verksamheten i Lag F10 kan inspirera och uppmuntra alla föreningar som på olika sätt bidrar till en meningsfull fritid för Väsbys unga, säger kommunalråd Roland Storm (VB).

Lag F10 består av 20 tjejer i 13-årsåldern. Deltagarna har följts åt sedan hösten 2016 och träffas till träning och matcher 3-4 gånger i veckan. Väsby AIK har 429 licensierade spelare i föreningen och ungefär hälften av spelarna är tjejer. 

Trygghetspriset instiftades 2019 och delas ut till en verksamhet inom alla samhällsområden som bidrar till ökad säkerhet och trivsel i Upplands Väsby. 

Det formella överlämnandet av Trygghetspriset sker i samband med nationaldagsfirandet på hembygdsgården 6 juni.

Kontakter

Upplands Väsby kommun har idag över 50 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye