Region Norrbotten

Vårdförbundet avbryter sin nyanställningsblockad från 4 juni

Dela

Stridsåtgärden nyanställningsblockad avbryts den 4 juni i Region Norrbotten. Övertids- och mertidsblockad fortlöper.

Sedan den 11 april 2024 har Vårdförbundet varslat Region Norrbotten om blockad mot övertid, mertid och nyanställning. Stridsåtgärderna trädde i kraft den 25 april 2024. Detta då de centrala parterna (Sveriges kommuner och regioner samt Sobona å den ena sidan och Vårdförbundet å den andra) inte kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal. I Region Norrbotten rör detta cirka 2 000 medlemmar i Vårdförbundet.

Men nu avbryter Vårdförbundet blockaden mot nyanställning från tisdagen den 4 juni kl. 16.00 i samtliga regioner.

Vårdförbundet har samtidigt varslat om strejk för några regioner, men Region Norrbotten är inte en av dem. De regioner som berörs av strejkvarsel är Region Stockholm, Region Västra Götaland, Region Skåne, Region Östergötland och Region Västerbotten.

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye