En gemensam bolagsstruktur för Fora, Collectum och Kollektivavtalsinformation banar väg för varumärket Avtalat

Dela

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice.

Styrelseordförande Christer Ågren
Styrelseordförande Christer Ågren Foto: Erik Flyg

Regelverken avseende ITP och Avtalspension SAF-LO administreras även fortsättningsvis från varsitt bolag. Genom denna förändring strävar parterna efter att uppnå synergier för kollektivavtalad pension och försäkring.

Styrelseordförande Christer Ågren kommenterar:

- Genom överenskommelsen fortsätter vi arbetet med att förenkla för kunderna genom Avtalat, som blir det gemensamma varumärket mot marknaden. Samtidigt når vi en mer kostnadseffektiv administration av de kollektivavtalade försäkringarna. Vi får möjlighet till minskade driftkostnader, vilket på sikt kan leda till lägre avgifter för de tjänster som levereras.

Arbetet med att tillsätta en gemensam vd och ledningsgrupp för bolagen kommer nu att starta. Förändringarna förväntas vara genomförda till 2027, medan medarbetarna redan år 2026 kommer att sitta i gemensamma lokaler.

- Överenskommelsen medför ett bättre samlat erbjudande för Sveriges arbetsgivare och deras anställda, samtidigt som det här för med sig stora möjligheter för partsbolagen och dess medarbetare, säger Christer Ågren.

Kontakta pressansvarig Peter Karlsson för kontakt med Christer Ågren. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Styrelseordförande
Styrelseordförande
Ladda ned bild

Länkar

Alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Med den ambitionen har Svenskt Näringsliv, LO och PTK bildat Avtalat. Vi finns till för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal i privat sektor. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Följ Avtalat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avtalat

Många känner inte till att de har kollektivavtalade försäkringar13.3.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Fler än 4 av 10 privatanställda med kollektivavtal saknar kunskap om sina kollektivavtalade försäkringar. Det visar en ny undersökning som Avtalat har gjort. De riskerar därmed att förlora ersättning vid exempelvis föräldraledighet, sjukdom eller arbetsskada. Avtalat vill lyfta frågan inför Kollektivavtalets dag nu på söndag den 17 mars genom att publicera en ny rapport med syftet att öka kännedomen om kollektivavtalad försäkring.

Spellistor om döden och olyckor ska få fler att upptäcka pension och försäkring via jobbet30.11.2022 08:01:00 CET | Pressmeddelande

Idag startar Avtalat en kampanj som genom spellistor på Spotify ska öka kännedomen om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Bland annat uppmanas 200 000 arbetsgivare i privat sektor att skicka spellistorna om bland annat olyckor och döden till sina 3 miljoner anställda. Förhoppningen är att fler ska få del av de försäkringspengar de har rätt till via kollektivavtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye