Škoda Sverige

Škoda släpper första bilden av silhuetten på kommande helelektriska modellen Elroq

Dela

I höst får Škoda tillökning i utbudet av helelektriska modeller när den strategiskt viktiga kompakt-SUV:en Elroq täcks av. Redan nu släpps den första bilden av den kommande modellen där element från Škodas nya formspråk Modern Solid skymtas. Den minimalistiska exteriören kombinerar robusthet, funktionalitet och autenticitet för ett kraftfullt intryck. Världspremiären av Škoda Elroq kommer att ske i början av hösten 2024 och blir startskottet i Škodas elbilsoffensiv, med sex helelektriska modeller kommande år.

Silhuetten av helt nya Škoda Elroq
Silhuetten av helt nya Škoda Elroq

Oliver Stefani, Designchef på Škoda Auto, förklarar: ”På Škoda är design en viktig del av märkets identitet och en av våra framgångsfaktorer. Den ständiga utvecklingen av visuella element är både en krävande och exalterande uppgift. Av den anledningen, är mitt team och jag mycket glada att kunna presentera en förhandstitt av den första Škoda-modellen att inkorporera det nya formspråket Modern Solid som exempelvis kännetecknas av Tech-Deck Face och en mer genomgående robust look. Vidare är det den första modellen i portföljen som får Škoda stavat på den starkt konturerade huven. Helt nya Elroq kommer utan tvekan att sätta en ny ton och dessutom är den riktigt iögonfallande.”

Škoda Elroq kännetecknas av de karaktäristiska framlyktorna. Den slimmade övre sektionen möts sömlöst i mitten och går sedan ut över bilens sidor. På huven stavas Škoda ut, enligt den nya logotypen. Den innovativa, och för Modern Solid, typiska Tech-Deck Face är en modern tagning på den traditionella Škoda-grillen som ger ett bredare intryck och tillsammans med stora hjuldimensioner förstärker bilens robusta look. Senaste generationens LED-Matrixstrålkastare ger Škoda Elroq både ökad säkerhet liksom ett mer dynamisk utseende.

Baserad på Volkswagenkoncernens helelektriska MEB-plattform blir Škoda Elroq den tredje helelektriska bilen i Škodas portfölj, efter Enyaq och Enyaq Coupé. Elroq, i storlek med nuvarande fossildrivna Karoq, blir kickstarten för den tjeckiska biltillverkarens elbilssatsning med sex helelektriska modeller de kommande åren. Elroq, precis som de andra bilar i modellutbudet kommer att fortsätta Škodas löfte om praktiska lösningar och rymlighet.

Världspremiären av Škoda Elroq är satt till hösten 2024. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Silhuetten av helt nya Škoda Elroq
Silhuetten av helt nya Škoda Elroq
Ladda ned bild

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och göra konkreta framsteg inom hållbarhet & mångfald.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med lokal partner.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Nu gör Škodas nästa helelektriska modell Elroq sin förtäckta debut1.7.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Elroq är ett attraktiv och efterlängtat helelektriskt tillskott till Škodas modellportfölj. Världspremiären är satt till hösten 2024 men gör alltså redan nu sin förtäckta debut. Elroq blir Škoda Autos helelektriska expansion i det populära A-SUV-segmentet, som är det största i Europa sett till volym. Med en distinkt design blir Elroq den första Škoda-modellen att fullt ut anamma märkets nya designspråk Modern Solid. Tjeckiska biltillverkaren tummar inte heller på utrymmena i nya Elroq, i bagageutrymmet ryms 470 till 1 580 liter. Flera smarta lösningar för förvaring och kompakta exteriöra mått gör Elroq till en ideal bil för stadskörning. Motoreffekt varierar mellan 125 kW upp till 220 kW och räckvidden uppgår till maximalt 560 km enligt WLTP-cykel samt kan laddas från 10–80% på cirka 28 minuter. Elroq markerar starten på Škodas elbilsoffensiv med flera kommande modeller inom närmsta åren.

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo24.4.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye