Växjö kommun

Pressinbjudan: Invigning av nya Stocköparken

Dela

Torsdagen den 23 maj invigs den ombyggda Stocköparken i Gemla. Media är välkomna att vara med under invigningen.

Tid: 23 maj klockan 09.30 

Plats: Kvarnvägen 29, Gemla 

Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden inviger officiellt lekplatsen tillsammans med politiska representanter den 23 maj och barnen får utforska de nya lekmiljöerna. Vi berättar om dialogen med Gemla skola och arbetet med lokala samarbetspartners i framtagandet av ny unik lekutrustning. Gemla hembygdsförening anordnar tipspromenad för alla tipssugna. 

Lekplatsutrustning framtagen i samarbete med Gemla förskola och skola 

Inför arbetet med Stocköparken har dialog med Gemla förskola och skola förts och barnen har fått ha önskemål om lekutrustning. Idéerna har nu använts till att rusta upp och utveckla Stocköparken. Bland annat har en linbana, balansbana, pingisbord, studsmatta och en uppdaterad fotbollsplan med nya mål tagits fram i samarbete med barnen. 

Om Stocköparken 

Stocköparken ligger centralt i Gemla. Där har tidigare funnits en lekplats, boulebana och en grusplan. Från området till Stationsvägen utmed ett vattendrag går ”Kärleksstigen”. Ombyggnationen av lekplatsen Stocköparken i Gemla syftar till att erbjuda friluftsaktiviteter för flera olika åldersgrupper, öka tillgängligheten samt att öka möjligheten till sociala möten i parken.  

Arbetet påbörjades i november 2023 och står nu färdigt för lek och aktivitet den 23 maj 2024. 

För mer information och intervjuer 

Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, 072-163 15 76 

Andreas Axelsson, projektledare Växjö kommun, 0470-415 22 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye