Region Norrbotten

Elina – Först ut att anställas i Region Norrbottens egna bemanningscentrum

Dela

För att minska beroendet av inhyrd personal har Region Norrbotten startat ett eget bemanningscentrum för sjuksköterskor. Elina Dejke är den första anställda. Totalt är fem sjuksköterskor rekryterade och fler ska det bli. ”Jag är jättetaggad att börja jobba. Det känns superbra”, säger Elina Dejke.

Elina Dejke ser fram emot att börja jobba på Bemanningscentrum. ”Det ger både trygghet och en möjlighet att röra på sig, säger hon.
Elina Dejke ser fram emot att börja jobba på Bemanningscentrum. ”Det ger både trygghet och en möjlighet att röra på sig, säger hon. Jonas Hansson

Bemanningscentrum är Region Norrbottens egen personalpool med fast anställda grundutbildade och specialistutbildade sjuksköterskor. De kommer att jobba där behoven finns på regionens sjukhus och hälsocentraler.

Före konflikten med Vårdförbundet hann regionen skriva anställningsavtal med fem sjuksköterskor, varav en kommer att börja arbeta redan under sommaren, då verksamheten smygstartar. Övriga kommer att påbörja sin tjänstgöring i augusti.

– Vi har redan en bit över 20 sökande, varav nästan alla tidigare arbetat inom bemanningsbranschen och bara någon enstaka arbetar åt regionen i dag. Vi kommer förhoppningsvis att ha minst tio anställda inom kort, säger enhetschefen Suzanne Stigsdotter.

Verksamhetschefen Coenraad Coster, tror det kommer att växa snabbt:

– Innan årets slut hoppas jag på det dubbla, det vill säga runt 20 medarbetare. Behovet finns ute i verksamheten och vi har fått jättebra respons därifrån, säger han.

Elina Dejke, 33 år, från Måttsund fick tips att söka jobbet och blev den första att anställas. Hon har tidigare arbetat inom bland annat hemsjukvården i Luleå, på Sunderby sjukhus och som bemanningssjuksköterska. Under sommaren arbetar hon som inhyrd sjuksköterska hos Piteå kommun innan börjar sitt nya jobb på Region Norrbottens Bemanningscentrum.

– Det känns så himla skönt att ha fått det här jobbet. Jag blev helt galet förtjust då jag fick höra att bemanningscentrum skulle starta – äntligen händer det … Det ger både trygghet och en möjlighet att röra på sig. Jag tycker om när det händer saker och kände att det var dags att röra på mig efter många år i hemsjukvården. Jag kände att jag behöver utvecklas.

De övriga fyra anställda som är klara kommer från Kiruna, Gällivare, Piteå och Luleå. Malmfälten är ett prioriterat område och där är efterfrågan är stor på bemanningscentrums kommande verksamhet.

– Vi kommer att vara lyhörda för var våra medarbetare vill jobba. Det är viktigt att matcha rätt sjuksköterska mot rätt verksamhet, säger Suzanne Stigsdotter.

Så funkar Region Norrbottens bemanningscentrum

  • Det är en trygg och ny form av anställning med samma förmåner som för alla andra anställda i regionen, inklusive dubbelt OB. Dessutom får medarbetarna inom bemanningscentrum både flexibilitetstillägg och rörlighetsersättning.
  • Varje anställd jobbar på minst fyra avdelningar, fördelade på minst två orter.
  • Man har alltid en hemavdelning som man kan återvända till.
  • Maxgränsen för en arbetsperiod är en-två veckor.

Kontakter

Suzanne Stigsdotter
Enhetschef Bemanningscentrum
072-454 24 60
suzanne.stigsdotter@norrbotten.se

Elina Dejke
Distriktssköterska
076-838 27 92

Bilder

Distriktssköterskan Elina Dejke är den första anställda på Bemanningscentrum och hälsas här välkommen med blommor av enhetschefen Suzanne Stigsdotter.
Distriktssköterskan Elina Dejke är den första anställda på Bemanningscentrum och hälsas här välkommen med blommor av enhetschefen Suzanne Stigsdotter.
Ladda ned bild
Enhetschefen Suzanne Stigsdotter tror att Bemanningscentrum inom kort kommer att ha minst tio anställda sjuksköterskor beredda att arbeta på olika sjukhus och hälsocentraler i Norrbotten. Vid sin sida Elina Dejke, som till en början kommer att jobba på Sunderby och Piteå sjukhus.
Enhetschefen Suzanne Stigsdotter tror att Bemanningscentrum inom kort kommer att ha minst tio anställda sjuksköterskor beredda att arbeta på olika sjukhus och hälsocentraler i Norrbotten. Vid sin sida Elina Dejke, som till en början kommer att jobba på Sunderby och Piteå sjukhus.
Ladda ned bild

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye