Sveriges Museer

Nu släpps programmet för Kultur i Almedalen

Dela

Kultur i Almedalen pågår 25-26 juni och innehåller en mängd seminarier med politiker, bransch- och myndighetsföreträdare. Några av frågorna som diskuteras är en politisk vision för museer, privat finansiering inom kulturlivet och evenemangssektorns ekonomiska bidrag till samhällsekonomin.

Kultur i Almedalen arrangeras för femtonde gången.
Kultur i Almedalen arrangeras för femtonde gången.

För 15:e gången arrangerar Svensk Scenkonst och Sveriges Museer Kultur i Almedalen i nära samverkan med Länsteatern på Gotland och Gotlands Museum. Genom att samla kulturfrågor under plattformen Kultur i Almedalen skapas en arena för att lyfta fram kulturens betydelse som drivande kraft i samhällsutvecklingen. Tillsammans med medverkande samarbetspartners representeras nästan alla de svenska kulturinstitutionerna och det fria kulturlivet.

– Kultur i Almedalen engagerar en stor bredd av arrangörer och medverkande som vill samtala om kulturlivets angelägna frågor. Vi ser fram emot ett mångfacetterat program med många olika infallsvinklar på konst, kultur och kulturpolitik. Personligen tycker jag det är spännande att samverkan med andra samhällssektorer samt närings- och utbildningspolitiska perspektiv lyfts upp i flera inslag, säger Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst.

Kultur i Almedalen skapar utrymme för diskussioner och samtal om aktuella rapporter, utredningar och trender som har stor betydelse för kulturlivet.

– Efter 15 år har Kultur i Almedalen blivit en väletablerad och självklar plattform för Kultursverige att möta politiken. Vi är både stolta och glada över att kunna erbjuda våra medlemmar och andra intressenter den här starka scenen för våra gemensamma frågor, säger Gunnar Ardelius, generalsekreterare på Sveriges Museer.

Programmet i sin helhet finns på Kultur i Almedalens webbplats: https://www.kulturialmedalen.se/kultur-i-almedalen/program-2024/Kontakter

Vill du veta mer? Kontakta:

Emma Ångström
Kommunikatör Sveriges Museer
emma.angstrom@sverigesmuseer.se
0703-96 44 97

Bilder

Länkar

Kultur i Almedalen lyfter det viktigaste inom kulturområdet

Plattformen Kultur i Almedalen samlar det viktigaste som händer, berör och debatteras inom kulturområdet under Almedalsveckan. Under två dagar, 25-26 juni, kommer de mest angelägna kulturpolitiska frågorna i Sverige och vår nära omvärld att stå i fokus. Vi skapar utrymme för diskussioner och samtal om aktuella rapporter, utredningar och trender som har stor betydelse för kulturlivet.

Bakom Kultur i Almedalen står Svensk Scenkonst och Sveriges Museer, i nära samverkan med Länsteatern på Gotland och Gotlands Museum. Tillsammans med medverkande samarbetspartners representerar vi nästan alla de svenska kulturinstitutionerna och det fria kulturlivet. Samtliga program direktsänds och finns att se i efterhand på Kultur i Almedalens Youtube-kanal och i Almedalsveckan Play.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye