Unionen

Tobii tecknar kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer

Dela

Det svenska techbolaget Tobii AB går med i arbetsgivarorganisationen TechSverige och tecknar kollektivavtal med fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer från 1 september 2024.

Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt
Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt

– Med detta kollektivavtal kommer vi att kunna fortsätta erbjuda våra anställda konkurrenskraftiga och marknadsbaserade villkor samtidigt som vi tillgodoser vad många av våra anställda anser är viktigt att ha som en del av vårt företag, säger Ulrika Andersson, Vice president, People & Growth på Tobii.

Tobii AB går in som medlem i TechSverige (tidigare Almega IT och Telekomföretagen). Tobii AB blir därmed bunden av IT-avtalet tecknat mellan TechSverige och Sveriges Ingenjörer, Unionen och Akavia. Arbetsgivarorganisationen TechSverige samlar företag med informationsteknologi och telekommunikation som huvudsakliga verksamhetsområden.

– Vi välkomnar Tobii in i den svenska modellen och ser fram emot ett gott samarbete. Den svenska modellen har lönat sig för Sverige, arbetstagarna och inte minst för arbetsgivarna. Sverige har en stabilare arbetsmarknad med färre strejkdagar än många andra jämförbara länder, vi har en god välfärd och ett över tid lönsamt näringsliv, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

– För Unionen är det självklart att företag verksamma i Sverige har kollektivavtal. Att Tobii nu tecknar avtal visar att man är ett företag med schyssta villkor och att man bryr sig om sina anställda. Vår förtroendevalda på företaget har gjort ett fantastiskt jobb för att få kollektivavtalet på plats och vi är glada att vi träffat en överenskommelse om kollektivavtal efter konstruktiva förhandlingar, säger Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen.

Med ett kollektivavtal får de anställda på Tobii bland annat ha rätt att i god tid få besked om beslut och vara med och påverka i frågor som rör till exempel villkor, förmåner och omorganisationer. Personalen garanteras också rättigheter som lönerevision, tjänstepension och tillgång till försäkringar vid sjukdom och arbetslöshet.

Relaterade länkar

Kollektivavtal TechSverige IT

IT-avtalet inom TechSverige

Om Tobii

Tobii är världsledande inom eyetracking och pionjär inom attention computing. Vårt mål är att göra världen bättre med teknik som förstår vår uppmärksamhet och intention. Vi skapar en bättre framtid med våra produkter och lösningar som appliceras inom områden så som beteendestudier och forskning, hälso- och sjukvård, träning och utbildning, gaming, extended reality (VR, AR & MR), fordonsindustrin, med flera. Tobiis eyetracking-lösningar används av tusentals företag, universitet och forskningsinstitutioner runt om i världen. Tobii har sitt huvudkontor i Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (TOBII). Se även https://corporate.tobii.com/sv

Om Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets högskoleutbildade ingenjörer. Med 175 000 medlemmar är vi näst största förbund inom akademikerfederationen Saco. Organisationen är demokratiskt styrd och bygger på medlemsinflytande. Som fackförbund företräder vi medlemmar i relation till deras arbetsgivare och organiserar ingenjörer i både privat och offentlig sektor. Se även www.sverigesingenjorer.se

Om Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Unionen finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden och du hittar oss i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar. Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet. Se även https://www.unionen.se

Presskontakt Tobii

Rasmus Löwenmo Buckhöj, Head of Communications, Tobii AB

+46 (0)73 327 87 64

rasmus.lowenmobuckhoj@tobii.com

Presskontakt Sveriges Ingenjörer

Mattias Bengtsson, presschef

073-801 66 73

mattias.bengtsson@sverigesingenjorer.se  

Presskontakt Unionen

Johanna Gréen, pressekreterare

072 469 05 91

johanna.green@unionen.se

Kontakter

Om Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 690 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Unionen finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden och du hittar oss i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar. Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Unionen press svarar på medias frågor om Unionen. Vi förmedlar kontakter till våra förtroendevalda och experter inom bland annat arbetsmiljö, kompetensutveckling, utmaningar i tjänstemännens arbetsliv, lön och jämställdhet.

Välkommen att kontakta oss!

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye