Växjö kommun

Pressinbjudan: Niklas Rådström tar emot Pär Lagerkvistpriset

Dela

Lördagen den 25 maj tar Niklas Rådström emot Växjö kommuns litteraturpris till Pär Lagerkvists minne 2023. Media är välkomna att vara med vid utdelningen.

Tid: Lördag 25 maj klockan 14.00
Plats: Det fria ordets hus, Västra Esplanaden 10

På schemat står ett samtal mellan Niklas Rådström och juryns ordförande Jonas Modig.

För det musikaliska står Thomas Hansy, till vardags en del av gitarrduon The Gothenburg Combo. Denna dag bjuder han oss Bach, en specialskriven meditation till Niklas Rådström och Paulo Bellinati.

Konferencier är skådespelaren Olof Bergström.

Juryns motivering: ”Ett rikt och mångfacetterat författarskap med stor spännvidd i tid och rum, utvecklat inte bara i prosa och lyrik utan också på en rad andra konstnärliga områden, och med den ensamma människans längtan efter gemenskap i centrum.”

Om priset

Växjö kommuns litteraturpris till Pär Lagerkvists minne, som är ett av Sveriges största litteraturpriser, instiftades 2011. Prissumman utgörs av 100 000 kronor och delas ut vartannat år. Tidigare har priset tilldelats Kristian Lundberg (2011), Eva Ström (2013), Lars Andersson (2015), Lars Norén (2017), Jila Mossaed (2019) och Jonas Gardell (2021). Juryn består av Jonas Modig (ordförande), Hedvig Lagerkvist, Majgull Axelsson, Maria Küchen och Margareta Krig.

Priset delas vanligtvis ut i samband med Kronobergs bokmässa i november, men på grund av sjukdom har priset inte kunnat delas ut förrän nu.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye