Ytterbygg

4 anledningar till varför Ytterbyggs klimatutsläpp minskar!

Dela

Vi är stolta över årets hållbarhetsrapport! 🌱 Det är fantastiskt att se hur vårt arbete ger positiva resultat för miljön. Som miljörevisorn Susanne Olsson uttrycker det: "Ni visar att ett långsiktigt sätt att tänka och handla ger resultat. Ni väver ihop de olika delarna inom hållbarhet perfekt!"

Ytterbygg diagram Fot- och handavtryck 2018-2024
Ytterbygg diagram Fot- och handavtryck 2018-2024

Årets framsteg inkluderar flera energibesparande projekt och investeringar i solenergi och laddinfrastruktur för fordon. Klimatutsläppen, det som är våra fotavtryck, har halverats på bara sex år. Dessutom är våra handavtryck, dvs de utsläpp vi sparar, större än våra utsläpp i fastighetsförvaltningen.

 
De fyra huvudsakliga skälen till denna positiva förändring:1. Hållbart drivmedel: Vi kör alla våra fordon på HVO istället för diesel, vilket har minskat våra klimatutsläpp för drivmedel med imponerande 83%!
2. Fokus på förnybar energi: Genom att välja Bra Miljöval fjärrvärme har vi lyckats minska utsläppen för uppvärmning med hela 79%.
3. Satsning på sol och vind: Vi är glada över att kunna berätta att vi nu producerar 11,5 GWh el från vind- och solenergi.
4. Naturliga kolsänkor: Våra två våtmarker binder 102 ton koldioxid per år, vilket bidrar till att kompensera för våra resterande utsläpp.


Vi fortsätter att driva på för att minska vårt klimatavtryck och hoppas att vårt arbete kan inspirera andra att följa efter. Tack för att ni följer vår resa mot en mer hållbar framtid! 💚

Kontakter

Bilder

Ytterbygg diagram Fot- och handavtryck 2018-2024
Ytterbygg diagram Fot- och handavtryck 2018-2024
Ladda ned bild

​Ytterbygg – hyr ut anpassade lokaler

Ytterbygg AB är ett familjeägt bygg- och fastighetsbolag som hyr ut lokaler till små och stora företag i Storgöteborg. Vi är en aktiv fastighetsutvecklare, som hela tiden bygger nya lokaler och anpassar befintliga efter våra hyresgästers behov. Verksamheten startade för över 50 år sedan och idag omfattar vårt fastighetsbestånd över 170 000 kvm, från Älvängen i norr till Mölndal i söder. I Hisings Backa och Rollsbo har vi många trevliga lokaler med närhet till bra service och infrastruktur samt möjligheter att växa.

Följ Ytterbygg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ytterbygg

Beijer Kungälv slår upp portarna i dag17.11.2023 12:57:00 CET | Pressmeddelande

I dag invigs Beijers anläggning i Kungälv i det nya området Rollsbo Västerhöjd. Resan hit startade 2021 med några små samtal. Dessa resulterade i att vi året efter startade samarbetet med att bygga för Beijer. Det känns fantastiskt att få vara med om invigningen av denna anläggning. Extra roligt är det att Market Awards har korat Beijer Byggmaterial till Sveriges bästa detaljhandelsföretag 2023 i kategorin Årets Bygghandel. I går var det fest på lagret då butiken nu var fylld med varor och redo att ta emot kunder. Deras kunder och samarbetspartners var inbjudna till denna tillställning. Relaterade länkar Beijer Årets Bygghandel artikel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye