Specsavers Sweden AB

Faktumförsäljare i Karlstad fick hjälp med ögonhälsan

Dela

Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden hjälper människor som lever på marginalen att ta hand som sin ögonhälsa. Nyligen bjöd Specsavers Karlstad in stadens Faktumförsäljare till fri synundersökning och glasögon:

–  Det var ett bra tag sedan jag testade synen senast senast, synen är en så stor del av ens livskvalitet, säger Vienna, som var en av de Faktumförsäljare som i veckan fick hjälp genom Ögonhälsofonden.

Tomas Hagvall, delägare Specsavers i Karlstad hjälpte Faktumförsäljaren Tomas med synundersökning och att prova ut nya glasögon vid behov.
Tomas Hagvall, delägare Specsavers i Karlstad hjälpte Faktumförsäljaren Tomas med synundersökning och att prova ut nya glasögon vid behov. Foto: Specsavers

Om man lever på marginalen kan ett optikerbesök vara svårt att prioritera. Via Ögonhälsofonden, ett samarbete mellan Specsavers och Faktum, kan Faktumförsäljare ansöka om hjälp med fri synvård. Behoven är stora, och när Ögonhälsofonden nyligen bjöd in behövande kom flera av Karlstads Faktumförsäljare till Specsavers butiken på Drottninggatan.   

Inne i butiken fick Faktumförsäljare gratis synundersökning, och visade det sig att det fanns behov av nya glasögon så fick de hjälp även med det. En av de många som sökt hjälp var Vienna, Faktumförsäljare som alltså fick möjlighet att undersöka synen:

–Jag är tacksam som bara den över att få komma hit idag, det var ett bra tag sedan jag testade synen senast. Jag har svårt att läsa nu vilket påverkar min vardag. Jag ser bara rubrikerna i NWT, men kan inte läsa den lilla texten och bokstäverna i rubriken hoppar. Synen är en så stor del av ens livskvalitet, säger Vienna, en av flera som fick hjälp med kontroll av ögonhälsan och nya glasögon hos Specsavers i onsdags.

Vid en synundersökning kan även ögonsjukdomar upptäckas, och några av dem kan behöva snabb behandling och kan vara farliga för synen om man går med för lång tid utan att få vård.

– Vi vet att det är bra för hälsan att göra synundersökningar regelbundet, men att se bra är också viktigt för självkänsla och välmående, så det känns väldigt bra att vi kan hjälpa till på det här viset, Tomas Hagvall, delägare Specsavers i Karlstad.

Samarbetet betyder också mycket för Faktum:

– Det handlar om livskvalitet och självkänsla. Vi är väldigt glada att tillsammans med Specsavers unna erbjuda möjlighet till fria synundersökningar och glasögon till de som behöver, säger Sarah Britz, chefredaktör, VD och ansvarig utgivare.

Kontakter

Bilder

Faktumförsäljare Vienna hade inte gjort en synundersökning på mycket länge.
Faktumförsäljare Vienna hade inte gjort en synundersökning på mycket länge.
Ladda ned bild
Optikerassistent Sanna och Vienna tittar tillsammans på olika glasögonbågar
Optikerassistent Sanna och Vienna tittar tillsammans på olika glasögonbågar
Ladda ned bild
Faktumförsäljaren Tomas fick hjälp med synundersökning och att prova ut nya glasögon. Foto: Specsavers
Faktumförsäljaren Tomas fick hjälp med synundersökning och att prova ut nya glasögon. Foto: Specsavers
Ladda ned bild

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra  priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka  40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade  sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

4 av 10 svenskar använder inte solglasögon: Optikerns råd - njut av solen, men skydda ögonen16.5.2024 12:14:23 CEST | Pressmeddelande

Solen flödar över Sverige, men som många vet behöver vi vara lite försiktiga med hur vi exponerar oss för solen. En statistisk undersökning gjord av Kantar Sifo visar dock att så många som 4 av 10 svenskar inte använder solglasögon på våren: – Precis som man använder solskyddsfaktor för huden bör man skydda ögonen från solen med solglasögon, inte minst på våren då solens strålar är extra starka, säger Caroline Schiller, optiker och produktchef på Specsavers.

Faktumförsäljare fick fri synundersökning och glasögon hos Specsaversbutik i Göteborg7.5.2024 13:08:39 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon för Faktumförsäljare - då ringlade kön lång utanför Specsavers butik på Kungsgatan i centrala Göteborg. – Det var över tio år sedan jag kollade synen senast, jag har inte haft råd tidigare, säger Ulf Gustafsson, Faktumförsäljare som nu fick hjälp genom Specsavers och Faktums samverkansprojekt Ögonhälsofonden som genomfördes för andra året i rad i staden.

Great Place to Work utser Specsavers till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser™ 202419.4.2024 10:27:10 CEST | Pressmeddelande

Optikkedjan Specsavers är återigen placerade topp tio på listan över Sveriges bästa arbetsplatser™. Rankad som nummer nio bland stora organisationer med över 250 anställda. Placeringen är ett tydligt kvitto på en uppskattad arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

Grön linje på gatorna i Umeå uppmärksammar synskadades vardag13.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

För synskadade i Umeå är vardagen fylld av stora och små hinder – och för att påminna om detta möts Umeborna idag av en grön linje som tar omvägar runt olika slags hinder inne i köpcentrumet Avion shopping i Umeå. Genom den gröna linjen vill Synskadades Riksförbund (SRF) Västerbotten och Specsavers i Umeå också skapa kännedom om Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med frågor som rör utmaningar i det dagliga livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye