Växjö kommun

Miniorlandslaget får Växjö kommuns pris för lika villkor 2024

Dela

Årets vinnare av Växjö kommuns pris för lika villkor är utsedda av kommunstyrelsen och går till Miniorlandslaget. De får priset för sina insatser med träning och idrottsaktiviteter för barn och unga. Kommunen delar ut pris för lika villkor varje år för att uppmärksamma insatser som ökar inkludering i samhället. 

Händer som möts i mitten
Händer som möts

Miniorlandslaget får Växjö kommuns pris för lika villkor 2024 för samhällsperspektivet. De får priset för att de främjar idrottsdeltagande men också samhörighet och vänskap bland barn och unga med olika bakgrund.

- Vi är verkligen glada att ge Växjö kommuns pris för lika villkor till Miniorlandslaget. De har på kort tid gjort fantastiska insatser för att inkludera och öka samhörighet och jämlikhet bland så många barn, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott. Miniorlandslaget har samarbetat med IFK Växjö, Atea i Växjö och Växjö kommuns personal i Araby Park Arena. Miniorlandslagets framgång är ett gott exempel på vad man kan göra genom samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv för att göra sociala insatser, lyfter Pernilla Bodin.

Miniorlandslaget har inte bara träning och idrottsaktiviteter för barnen, de får också in gemenskap och vänskap. Genom engagerade ledarteam skapas dessutom ett engagemang hos både barn och deras föräldrar. Därför får de Växjö kommuns pris för lika villkor 2024 ur ett samhällsperspektiv.

Priset består av ett diplom och en summa pengar.

 

Bakgrund

Växjö kommuns pris för lika villkor, före detta mångfaldspriset, delas ut årligen. Det är en del av arbetet för att nå målsättningar som finns i kommunens hållbarhetsprogram och plan för lika villkor. Priset delas ut till Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar som gör ett målmedvetet arbete för att bidra till lika villkor. Arbetet ska motverka diskriminering och främja inkludering av olika grupper oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Växjö kommuns pris för lika villkor delas ut till pristagaren på kommunfullmäktiges sammanträde i augusti.

För mer information och intervjuer

Pernilla Bodin (MP), ordförande i hållbarhetsutskottet, telefon 0470-79 64 37

Fata Muminovic, verksamhetsutvecklare Växjö kommun, telefon 0470-410 00

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

I Växjö kommun värnar medarbetarna om varandra och om invånarna, företagarna och besökarna. Tillsammans bygger vi alla en levnadsvänlig, hållbar plats där du kan vara dig själv. Kommunen erbjuder en mix av tätort och landsbygd, sport och kultur, puls och vila. Här finns ett spännande näringsliv och ett modernt universitet. Naturen finns alltid nära och lockar till både vila och äventyr.

Följ Växjö kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye