Örnsköldsviks Kommun

Stipendieutdelning på nationaldagen

Dela

I samband med nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendier för att uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarv, idrott, friluftsliv, kultur och ledarskap. Stipendiaterna presenteras för media och allmänhet i en ceremoni på torget. 

Sveriges flagga mot blå himmel
Traditionsenligt delar kultur- och fritidsnämnden ut ett antal stipendier i samband med nationaldagsfirandet

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett årets första stipendiater. De kommer att presenteras i samband med nationaldagsfirandet på torget i Örnsköldsvik 6 juni. Arrangemanget på torget inleds kl 13:00 då nationaldagståget anländer till torget efter promenad från Örnsköldsviks kyrka. Stipendieutdelningen, som förrättas av kultur- och fritidsnämndens ordförande Björn Olsson (C), beräknas ske strax efter kl 13:30.

Totalt kommer 90 000 kronor att delas ut. I samband med utdelningen av nationaldagsstipendier kommer även ett antal idrottare att få ta emot Mästerskapsstipendiet för väl genomförda idrottsprestationer under 2023. Mästerskapsstipendiet består av ett diplom och en minnesgåva. 

Följande stipendier delas ut:
Arne Söderströms Hembygdsstipendium
Idrottsstipendiet
Friluftsstipendiet
Kulturstipendiet
Ledarstipendiet
Mästerskapsstipendiet

Kontakter

Anneli von Wachenfeldt, fritidsintendent, kultur- och fritidsförvaltningen, 0660-881 12.

Länkar

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye