Svenska Friidrottsförbundet

Edlund klarade nomineringsgränsen till OS – "Så häftigt!"

Dela

För två veckor sedan krossade han sitt personliga rekord och sprang in som Sverigefyra genom alla tider på 400 meter häck. Natten till lördag svensk tid slog Oskar Edlund till igen. Med 48.70 har han nu klarat SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Wow! Det är så häftigt!" säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Den 11 maj sprang Oskar Edlund på 48.82 i Texas där han också studerar. Tiden placerade honom som fyra genom tiderna i Sverige bakom Sven Nylander, som har det svenska rekordet på 47.98, Niklas Wallenlind och Carl Bengtström. Oskar kapade då sitt personliga rekord med 75 hundradelar och var bara 12 hundradelar från nomineringsgränsen till OS.

I natt svensk tid förbättrade 21-åringen sitt personliga rekord med exakt de 12 hundradelarna.

- Wow! Det är så häftigt! Oskar har en enorm potential och nu kommer det också riktigt vassa tider. Det ska bli så kul att fortsätta följa honom den här säsongen, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Täbystjärnans 48.70 var näst snabbaste tid i kvartsfinalerna i NCAA-mästerskapens West First Round som arrangeras i Fayetteville, Arkansas, och Oskar klarade alltså samtidigt Sveriges Olympiska Kommittés nomineringsgräns till OS i Paris.

Oskar blev tvåa i det sista av tre heat, som vanns av Caleb Dean, lagkompis i Texas Tech, på 48.05. Löparna som kom topp-tre i varje heat plus tre tider avancerar till NCAA Track and field Championships i Eugene, Oregon 5-8 juni.

Eftersom NCAA-mästerskapen krockar med EM kommer Oskar inte att kunna delta på mästerskapet i Rom.

Här kan du se Oskars lopp

Här hittas resultaten från Fayetteville

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye