Svenska Friidrottsförbundet

Thea "Laxen" Löfman slog svenskt rekord igen – "Fattar inte vad jag har i kroppen"

Dela

För två dagar sedan slog Thea Löfman svenskt rekord i slägga – och under lördagens tävlingar i Halle var det dags igen. Nytt svenskt rekord när Theas slägga flög 73.31 meter. "Jag fattar inte vad det är jag har i kroppen", säger hon. Men hon var inte den enda som slog svenskt rekord i slägga den här dagen, det gjorde Rebecka Hallerth också.

Det blev en eftermiddag där två svenska släggtjejer skulle spela huvudrollen, åtminstone sett med svenska ögon. För bara två dagar sedan slog MAI:s Thea Löfman nytt svenskt rekord på 72.20 och med ett sådant formbesked talade mycket för att hon skulle bli den svenska som kastade längst även i Halle. Efter tre omgångar ledde hon tävlingen på 70.79 och visade med det resultatet att det svenska rekordet inte var en engångsföreteelse.

Med i startlistan fanns även Rebecka Hallerth och hon tänkte inte ge bort segern utan strid.  

I den fjärde omgången fullkomligt slaktade Spårvägenkastaren sitt personliga rekord när släggan flög hela 71.74, en ökning av personbästat med över två meter. Och den som trodde att hon var nöjd där hade fel. I den femte omgången fick hon iväg släggan över 72 meter och den damp ner på 72.06, endast 14 centimeter från det alldeles nya svenska rekordet.

Var hon nöjd där? Nej. I den sista omgången fick Rebecka Hallerth på en riktig fullträff och släggan seglade iväg, förbi det svenska rekordet, och landade på 72.62.

Thea Löfman hade nu ett sista kast på sig att svara – och som hon svarade! Hon fick rejält med kraft bakom kastet och släggan flög inte mindre än 73.31. Rebeckas rekord fick alltså bara bli några minuter gammalt innan Thea tog tillbaka det. 

– Alltså det känns sinnessjukt. Jag har inga ord, jag fattar inte vad det är jag har i kroppen, skrattar Thea Löfman. 

Hon berättar att tävlingen var jätterolig och att hon taggade igång när det gick så bra för Rebecka Hallerth också.

– Det är så kul att det gick bra för Rebecka också, hon är så värd det, hon kastade så bra. Men när hon kastade förbi mitt rekord så kände jag bara att "nej, jag måste få ha mitt rekord längre än två dagar." Så då var det bara att ladda om, och om jag släppte alla bromsar när jag kastade i Tallin, då vet jag inte vad jag släppte på nu, säger hon. 

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye