Øresundsbron

Pressinbjudan: Årets utflykt och nyheter på Peberholm

Dela

Øresundsbron välkomnar journalister till det årliga besöket på Peberholm. Tisdagen den 25 juni presenteras resultaten av de senaste artinventeringarna och vi tar en unik tur runt den konstgjorda ön.

Årets presstur till Peberholm genomförs den 25 juni.
Årets presstur till Peberholm genomförs den 25 juni.

Naturen på Peberholm fortsätter att fascinera – och den biologiska mångfalden är stor. Flera inventingar har gjorts under försommaren och återigen kan Øresundsbron presentera nya arter för Peberholm. Följ med på en spännande tur runt ön. 

Øresundsbrons medarbetare berättar om den senaste utvecklingen och medier är välkomna. Vi gör flera stopp med bussen och det finns fotomöjligheter på såväl naturen och ön som bron.

Tid och datum: Tisdagen den 25 juni klockan 09-12 (cirka)

Turen startar med bussresa från Øresundsbrons kontor i Ørestad, i närheten av parkering och anslutning till såväl metro som Öresundståg, och går till Peberholm klockan 9.15. Vi är tillbaka på samma plats senast klockan 12.

Program: 

  • Avresa med buss till Peberholm från Ørestad.
  • Presentation av utvecklingen på Peberholm.
  • Rundtur med flera stopp 
  • Foto- och intervjumöjligheter.

Medverkande:

  • Hans Ohrt, miljöspecialist på Øresundsbron
  • Bengt Hergart, anläggningsdirektör på Øresundsbron
  • Thomas Rasch, säkerhets- och miljöchef på Øresundsbron 
  • Med flera

Anmäl dig här – observera att föranmälan krävs senast den 24 juni klockan 12 . Praktiska detaljer skickas den 24 juni till anmälda journalister. 

Varmt välkommen! 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Øresundsbron bygger broar mellan människor, möjligheter och upplevelser i hela Öresundsregionen. Øresundsbro Konsoriets uppdrag är att äga och driva Øresundsbron – en bro, en tunnel och den konstgjorda ön Peberholm. Tillsammans utgör Øresundsbron en 16 kilometer fast förbindelse mellan Danmark och Sverige.

Följ Øresundsbron

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Øresundsbron

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye