Åklagarmyndigheten

Ytterligare två personer frihetsberövade i USA misstänkta i Värmdöärendet

Dela

Två kvinnor har frihetsberövats i USA misstänkta för inblandning i ärendet där en man hittades död på Värmdö i mars i år.

I början av mars i år hittades en man död utomhus på Värmdö utanför Stockholm. En man (A) och en kvinna (B), som är ett par, häktades i utevaro för mord och grovt gravfridsbrott. En bror och syster till B häktades också i sin utevaro för mord och grovt gravfridsbrott. Brodern är sedan tidigare frihetsberövad i USA. Även en bror till A är häktad i Sverige misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott. Nu är B och hennes syster frihetsberövade i USA. De greps 22 maj 2024.

– Tack vare effektivt internationellt polisiärt samarbete kunde nu B och hennes syster lokaliseras och frihetsberövas. Eftersökandet av A pågår fortfarande, säger kammaråklagare Cecilia Tepper.

B är provisoriskt anhållen och åklagaren kommer begära henne utlämnad till Sverige. Systern är frihetsberövad pga. att hon inte hade rätt att vistas i USA och det pågår arbete för att höra henne som misstänkt i det aktuella ärendet.  

– I nuläget kan inga besked ges om när B kan komma att utlämnas eller när hennes bror och syster, som är frihetsberövade på grund av migrationsrätt, kan höras i ärendet och komma till Sverige. Det är en tidskrävande process i USA som nu tar vid och vi styr inte över den processen, säger Cecilia Tepper. 

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 1951-24.

Senior åklagare Cecilia Tepper är inte tillgänglig för media för närvarande. När ny information finns att lämna kommer ett nytt pressmeddelande skickas ut.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye