Östersunds kommun

Välkommen till kommunens mobila mötesplats!

Dela

Nu har Östersunds kommun en mobil mötesplats som blir ett komplement till de fasta, öppna mötesplatser som redan finns runt om i kommunen och en del i kommunens arbete med att försöka motverka ofrivillig ensamhet.

Kommunen kommer en gång per vecka att besöka olika landsbygdsorter i Östersund under perioderna maj-juni respektive augusti-september månad.

– Vid mötesplatsen kommer vi att bjuda på fika och informera om kommunens olika verksamheter, säger Marie Eriksson, chef för mötesplatser och anhörigstöd hos Vård- och omsorgsförvaltningen. Vi har med oss bord, stolar och parasoll som vi kommer att slå upp på varje nytt ställe. Alla är välkomna att komma förbi och prata med oss en stund!

Den mobila mötesplatsen har ”smygpremiär” i Orrviken idag, den 15 maj, men kör igång ordentligt från den 29 maj. Under maj-juni gäller följande schema:

  • 29 maj – Hara, klockan 11.00, Föreningshuset
  • 5 juni – Marieby, klockan 11.00, vid Marieby kyrka
  • 12 juni – Fåker, klockan 11.00, ICA Nära
  • 19 juni – Tandsbyn, klockan 11.00, Bygdegården
  • 26 juni – Häggenås, klockan 11.00, vid ICA Nära Häggenås

Den mobila mötesplatsen är ett försöksprojekt som kommer att utvärderas under hösten 2024.

Kontakter

Om oss

Östersunds kommun har 65 000 invånare och fortsätter att växa. Ett mål är att nå siffran 75 000 invånare år 2040. Kommunen är största arbetsgivare med över 8 000 anställda om man räknar alla anställningsformer.

Fler och större etableringar av företag i kommunen, några grundade på den gröna omställningen, innebär en större arbetsmarknad, ett växande antal invånare och ökade möjligheter att finansiera en god och effektiv välfärd.

Östersund är beläget vid Sveriges femte största sjö, Storsjön, och har en vacker och växlande natur med både fjäll och vatten som uppskattas av både boende och turister.

Östersund har ett rikt och mycket aktivt kultur- och idrottsliv. Storsjöyran som genomförs i slutet av juli varje år är en av landets äldsta och största musikfestivaler. Östersund blev utsedd till Sveriges främsta elitidrottsstad år 2023.

Följ Östersunds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Östersunds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye