Lernia

Ny digital rekryteringstjänst lanseras av Lernia

Dela

Nu lanserar Lernia en onlinetjänst för att hjälpa sina kunder att rekrytera, tjänsten kan liknas vid en e-handel för rekryterande chefer. För att komplettera det personliga mötet och finnas i fler kanaler öppnas rekryteringstjänsten för företag som söker till exempel ekonomer, administratörer, inköpare eller produktionsledare. 

En person håller en smartphone som visar Lernias digitala rekryteringstjänst på skärmen.
Den digitala rekryteringstjänsten på lernia.se

Allt fler företag e-handlar varor och tjänster. Enligt en rapport från McKinsey är det så många som två av tre som e-handlar dagligen i sitt jobb. Med en ny digital tjänst vill Lernia möta de behov som finns hos kunderna och samtidigt utveckla branschen i en digital riktning.  

- Idag är rekryteringsförfarandet för kandidaten nästan helt digitaliserad och sömlös, medan det för kunden ännu är ett hyfsat icke-digitalt arbetssätt. Både i undersökningar samt när vi pratar med våra kunder, framgår det att det finns en stor vilja att använda mer digitala tjänster som ett komplement till det vanliga arbetet. Med den här tjänsten vill vi likna processen vid en e-shop. Dels hoppas vi på att det ska förenkla för kunderna, dels att det bidrar till en förflyttning av branschen, säger Christian Hultén, Divisionschef på Lernia.  

Användare av den online-baserade tjänsten kan snabbt välja yrke, antal roller och specifika krav eller profilönskemål till sin rekrytering. Genom att välja eller ta bort tillval syns också priset för rekryteringsbehovet. Det är enkelt att lägga en beställning och det fungerar ungefär som i en vanlig e-handel. Därefter skickas ett mejl med kravprofil samt förslag på kalenderbokning för en personlig kontakt med en kollega från Lernias team upp och rekryteringsprocessen är igång.

- Vi vet att det personliga mötet är viktigt. Samtidigt ökar digitaliseringstakten bland såväl företag som kandidater. Med detta ökar även behoven av digitala tjänster från oss på Lernia. Den personliga kontakten är kvar – du som kund blir alltid kontaktad från en medarbetare ur vårt team, säger Christian Hultén.  

I online-tjänsten finns cirka 30 yrkesroller som finns i Lernias nätverk över hela Sverige. Lernia har arbetat med rekrytering och bemanning av olika typer av tjänstemannaroller i över 25 år.

Onlineverktyget för rekrytering av tjänstemän finns på lernia.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En person håller en smartphone som visar Lernias digitala rekryteringstjänst på skärmen.
Den digitala rekryteringstjänsten på lernia.se
Ladda ned bild

Om Lernia

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Glödhet efterfrågan på svetsare – ny utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan12.4.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop har nyligen publicerat data som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare under de kommande åren. Ett av de mest eftertraktade yrkena bland arbetsgivare är svetsare, som är oumbärliga både inom järnvägsbyggande och den tillverkande industrin. Enligt branschen råder det idag en brist på 3 000 svetsspecialister. För att möta den stora efterfrågan erbjuder utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nu utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan.

Två Piteåutbildningar ska ge industrin efterlängtad spetskompetens11.4.2024 16:26:32 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop lanserade nyligen en undersökning som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare de närmaste åren. Behovet grundar sig i stora skiften med ökad digitalisering, automation och hållbarhet. För att möta det stora kompetensbehovet har utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia krokat arm med näringslivet och startar YH-utbildningar till bristyrkena automationstekniker och produktionstekniker, med bas i Piteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye