Region Norrbotten

Petronella Warg ny kommunikationsdirektör

Dela

I augusti tillträder Petronella Warg som ny kommunikationsdirektör i Region Norrbotten. Hon har en bakgrund inom strategisk kommunikation från både privat och offentlig sektor och inom ett flertal branscher.

Efter tre år som kommunikationsdirektör lämnar Roger Jönsson i augusti sin roll för arbete i eget bolag och därför har ersättningsrekrytering av ny kommunikationsdirektör genomförts.

– Vi har mycket att tacka Roger för, inte minst för regionens tydliga information under senare delen av pandemiåren, och jag önskar honom all lycka i framtiden, säger regiondirektör Ulrika Sundquist.

Ny kommunikationsdirektör blir Petronella Warg, hon tillträder 1 augusti 2024. Petronella kommer ursprungligen från Gällivare och har tidigare bott i Luleå. Hon har en gedigen erfarenhet inom kommunikationsområdet och bland annat ledde hon kommunikationsarbetet under de första åren av digitala vårdmöten i Sverige. Hon har vidare erfarenhet av arbete med kommunikation inom innovation och tillväxt i Skåne.

– Jag är väldigt stolt över förtroendet och ser fram emot att jobba tillsammans med regiondirektören, kommunikationsteamet och alla andra som arbetar tillsammans för Norrbotten. Norrbotten är sannolikt den hetaste regionen i Sverige just nu, med både möjligheter och utmaningar, och det är förstås otroligt spännande att få bidra under de förutsättningarna, säger Petronella Warg, ny kommunikationsdirektör för Region Norrbotten. 

Regiondirektör Ulrika Sundquist kommenterar förändringen:

– Jag är jätteglad över att välkomna Petronella till Region Norrbotten. Petronella har en gedigen kompetens och viktiga erfarenheter som kommer vara värdefulla för oss i vårt arbete att fortsätta utveckla vår kommunikation både internt och externt. Vi ser båda fram emot att jobba tillsammans för norrbottningarnas bästa och det är extra kul att vi lockat tillbaka henne till Norrbotten efter att hon jobbat på andra håll i landet, säger regiondirektör Ulrika Sundquist.

Kontakter

Petronella WargTillträdande kommunikationsdirektör

Tel:073-342 49 23

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye