Region Örebro län

Fria arbetsskor till anställda inom Region Örebro län

Dela

Ungefär 7 500 av Region Örebro läns medarbetare kommer att få fria arbetsskor. Det beslutade regionstyrelsen vid dagens sammanträde.

- Många som arbetar inom Region Örebro län går varje dag tusentals steg. Om alla dessa steg tas i slitna eller dåliga skor finns risk för förslitningsskador och det vill vi undvika genom att ge personalen fria arbetsskor, säger Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen.

- Sedan tidigare har vissa yrkesgrupper, till exempel vid ambulansen och parkenheten, skyddsskor i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Nu känns det bra och rättvist att vi kan erbjuda fler medarbetare den förmån som fria arbetsskor innebär, säger Charlotta Englund (C), vice ordförande i regionstyrelsen.

- Inom hälso- och sjukvården bär våra medarbetare ändamålsenliga arbetskläder och det är bra att vi nu kan komplettera dessa med arbetsskor så att vi kan erbjuda en enhetlig och funktionsduglig klädsel från fot till huvud, säger Behcet Barsom (KD), ledamot i regionstyrelsen.

Beslutet att avsätta 5 miljoner kronor i budgeten till arbetsskor är sedan tidigare beslutat av regionfullmäktige. Nu har regiondirektören i uppdrag att anskaffa skor genom upphandling i linje med tidigare tecknade ramavtal.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Charlotta Englund, regionstyrelsens vice ordförande, telefon: 076-725 78 20

Behcet Barsom, ledamot i regionstyrelsen, telefon: 073-077 77 36

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye