Örnsköldsviks Kommun

Natur och kreativitet - nytt lekstråk i Sund

Dela

Media hälsas välkomna till invigning av nyrustade lekplatser som bildar ett sammanhållet lekstråk i Sund, onsdag  5 juni.

Stubbe i blåbärsris har dekorerats med dörr, fönster och föreställer ny ett litet skolhus.
Naturen stimulerar till fantasi och gemensam kreativitet, kanske går småvättarna i Blåbärsbyns skola?

En sammanhållen lek- och aktivitetsmiljö, ett så kallat lekstråk, har planerats och tagit form i Sund under 2022-2023 och nu är det dags för invigning. Här bildar lekplatser och välbesökt fotbollsplan ett område där lek och samspel kan uppstå på en plats för att fortsätta på nästa, kanske med nya kamrater och aktiviteter.

Rågvägens lekpark har utformats och utrustats med den livfulla naturen som tema, baserat på en dialog med barn och boende i området. Ett tema som går igen i Hallbackens naturmötesplats där befintlig natur och terräng lyfts fram för att stimulera barnens utforskande och kreativa förmågor.

Media hälsas välkomna till invigning
Plats: Rågvägen 10.
Dag: onsdag 5 juni.
Tid: kl 15:00.
Program: Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Andreas Jansson (C ) håller invigningstal. Barn från Sundskolans fritidshem kommer att finnas på plats. Medverkar gör även representanter från trafik- och parkavdelningen som planerat och anlagt de nya lekmiljöerna. Naturlekbingo och fika utlovas.

Nyckelord

Kontakter

Anneli Bartholdsson, landskapsarkitekt, samhällsbyggnadsförvaltningen, 0660-887 29.

Bilder

Stubbe i blåbärsris har dekorerats med dörr, fönster och föreställer ny ett litet skolhus.
Naturen stimulerar till fantasi och gemensam kreativitet, kanske går småvättarna i Blåbärsbyns skola?
Ladda ned bild
Karta som visar var olika aktivtetspunkter som exempelvis balanshinder, vindskydd, fotbollsplan ligger längs lekstråket.
Längs lekstråket finns många olika aktiviteter att lockas av.
Ladda ned bild

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye