Botkyrka kommun

Botkyrka når unga via TikTok

Dela

I en tid när det blir allt svårare att nå unga har Botkyrka kommun valt att satsa på TikTok som kanal för att nå ut med samhällsinformation.

En grupp ungdomar sitter och poserar i en trappa.
Botkyrkas TIkTok-redaktion, bestående av ungdomar i kommunen. Botkyrka kommun

Kommunen har under lång tid, precis som andra kommuner, försökt nå ut med information till unga i traditionella kanaler, utan att lyckas. Med TikTok som plattform har man på kort tid sett resultat direkt - bara under de första månaderna har ungdomsredaktionen i Botkyrka producerat över 60 videor, där några fått närmare 160 000 visningar.

Eftersom målgruppen är unga i kommunen består även redaktionen av ungdomar, vilket troligen har bidragit till det goda resultatet.

– Det är otroligt att vi når ut till så många unga Botkyrkabor med våra budskap. Det har varit alltifrån e-sport linjen på Tumba Gymnasium till hur soc (Socialförvaltningen) fungerar. Och vi vet att det gett bra resultat, säger Oluchi Anochiam, en av ungdomarna i TikTok- redaktionen.

– Botkyrka är en kommun med ung befolkning och kommunikation med dessa är en prioriterad fråga för oss. TikTok är då helt överlägsen räckviddsmässigt, säger Pascal Tshibanda, kommunikationsdirektör.

Det var dock inte självklart att börja med TikTok, som av många ses som en kontroversiell medieplattform. Kommunen använder isolerade mobiltelefoner som bara används för appen, och surfar bara på mobilens egen internetuppkoppling.        

Mer information: Kommunikationsdirektör Pascal Tshibanda, 076-282 2151, pascal.tshibanda@botkyrka.se eller Presschef Lennart Agén, 073-421 8500, lennart.agen@botkyrka.se

Kontakter

Bilder

En grupp ungdomar sitter och poserar i en trappa.
Botkyrkas TIkTok-redaktion, bestående av ungdomar i kommunen.
Ladda ned bild

Om oss

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets sjätte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom - en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.

Följ Botkyrka kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Botkyrka kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye