Liberalerna Västra Götalandsregionen

Lundqvist (L) kommenterar S, V och MP:s förslag till regionbudget

Dela

I dag har den rödgröna ledningen presenterat sitt förslag till budget för Västra Götalandsregionen 2025. Liberalernas regionråd Pär Lundqvist är kritisk. 

Pär Lundqvist, regionråd för Liberalerna i Västra Götalandsregionen
Pär Lundqvist, regionråd för Liberalerna i Västra Götalandsregionen Foto Anna Sigvardsson Inga restriktioner

- Den rödgröna ledningen har lagt fram en trött budget, utan idéer. I ett läge när hälso- och sjukvården behöver ledarskap och tydliga prioriteringar så väljer ledningen att fortsätta att kasta in pengar i svarta hål. Mer av samma kommer inte lösa några problem. Det håller inte, säger regionrådet Pär Lundqvist i en kommentar till budgetförslaget.  

- Ledningen skriver mer om cyklar än vårdcentraler, det säger mycket om deras prioriteringar. Det är anmärkningsvärt, i en tid när primärvården behöver stärkas, så väljer den rödgröna ledningen att ta bort ersättningen för fast läkarkontakt. Vi kommer göra allt vi kan för att stoppa det beslutet, avslutar Pär Lundqvist (L).

Liberalerna presenterar sitt förslag till budget måndagen den 3:e juni.

Kontakter

Vi är Västra Götalands liberala parti

Vårt uppdrag är att utifrån liberala idéer ta strid för varje människas frihet att forma sitt eget liv. Liberalerna driver på för att stärka och utveckla vården som finns nära dig, för en hållbar regional utveckling och en kollektivtrafik som fungerar där du bor samt för fler satsningar på kulturen i Västra Götaland. Läs mer om oss.

Följ Liberalerna Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Liberalerna Västra Götalandsregionen

Grönblå Samverkan presenterar en satsning om 500 miljoner kronor för att korta vårdköerna inom sjukvården14.5.2024 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna tilldelar i sina respektive budgetar för 2025 en engångssumma på 500 miljoner kronor till den Operativa hälso- och sjukvårdsnämnden för att upphandla vårdkapacitet. Syftet är att förbättra tillgängligheten, korta köerna och öka måluppfyllelsen för vårdgarantin. Västra Götalandsregionens största utmaning handlar om att komma till rätta med vårdköerna. Även om betydande resurser har tillförts har inte regionens sjukhus levererat tillräckligt mycket vård. Våra egna sjukhus spelar en central roll, men när tusentals patienter har väntat för länge på vård behöver vi överväga fler lösningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye