Region Norrbotten

Region Norrbotten satsar på Pride

Dela

Nu inleds årets Pridesäsong i Norrbotten med Boden Pride. I stort sett samtliga av länets kommuner firar Pride och dessutom arrangeras Sápmi Pride i Bodö.

Region Norrbottens budskap är Proud to be! Var stolt – oavsett vem du är.
Region Norrbottens budskap är Proud to be! Var stolt – oavsett vem du är.

– Det känns verkligen roligt att Region Norrbotten får vara en del av länets pridearrangemang, att samhällsomvandlingen måste ha fler färger än grönt är en självklarhet och vi ser framemot en sommar i regnbågens alla färger, säger Linda Jonsson (V), Regionråd med ansvar för hållbarhet och jämställdhet.

För Region Norrbotten är Pride ett tillfälle att uppmärksamma hbtqi-personers situation samt alla norrbottningars tillgång till en jämlik vård.

– Region Norrbotten satsar i år extra på Pridearrangemangen i länet då vi vill att Norrbotten ska vara en plats där alla ska kunna leva ett gott liv. Det är viktigt för regionen att visa stöd till hbtqi+-gruppen för att bidra ett inkluderande län säger Maya Bergström Wuolo, folkhälsostrateg.

Region Norrbotten bjuder på både föreläsningar, parkmingel och artistframträdanden:

• KEiiNO i samarbete med Kiruna Pride under Kirunafestivalen. De har representerat Norge i Eurovision Song Contest 2019, då de fick flest röster av TV-tittarna med låten Spirit In the sky om homosexuellas kamp och urfolks rättigheter.

• Bell i samarbete med Tornedalen Pride Pajala och RFSL Luleå och norra Norrbottens län under Pajala marknad. Bell är öppet bisexuell även om hon aldrig gjort någon grej av det. Ifjol var hon nominerad till Årets nykomling på Grammisgalan.

• Elecktra i samarbete med Pite älv Pride Piteå och RFSL Piteå älvdal under Piteå dansar och ler. Elecktra är dragshowartisten känd från Dragrace Sverige, After Dark och Melodifestivalen.

Region Norrbotten önskar alla norrbottningar och besökare i Norrbotten fantastiska Prideupplevelser, men också fördjupade insikter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye