Värmdö Kommun

Årets miljöpristagare 2024

Dela

Priset Miljöbelöningen delas, efter några års paus, ut på nytt under 2024 i Värmdö. Nu är årets pristagare utsedda!

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden i kommunen delar ut miljöbelöningen för att stimulera engagemang i miljöfrågor i Värmdö. Priset på 10 000 kronor går till en enskild person eller en grupp, som nominerats av medborgarna och sedan beslutats av nämnden.  

Årets pristagare är Stina Molander, Per Fjärdhäll och Jon Fjärdhäll från Östanviks gård på Nämdö. Nämndens motivering lyder:  

”Stina Molander och Per och Jon Fjärdhäll på Östanviks gård utför ett viktigt arbete för att bidra till öppna betade landskap i vår skärgård genom att se till att marker både på Nämdö och andra öar betas av betesdjur. Djuren åker med båt ut till olika öar på sommaren och kommer tillbaka till Nämdö efter väl utfört arbete. Betade marker bidrar både till den biologiska mångfalden, öppna landskap och att upprätthålla kulturmiljöer i vår skärgård.” 

Miljöbelöningen kommer att delas ut till pristagarna i samband med nationaldagsfirandet och invigningen av Värmdö kulturhus den 6 juni. 

-Östanviks gård är en väldigt värdig vinnare. De gör inte bara en fin insats för klimatet och den biologiska mångfalden i vår kommun. Deras arbete är också en viktig del i att bevara den kulturmiljö vi har i skärgården med det småskaliga jordbruk som länge har bedrivits där, säger ordförande i Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Linda Nygren (S).  

Kontakter

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdös företagare är nöjda med kommunens service24.4.2024 12:26:19 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun får höga betyg för sin myndighetsservice till företagare, vilket framgår av SKR:s "Öppna jämförelser Företagsklimat" som publicerades idag 24 april. I den nationella kvalitetsmätningen fick kommunen ett Nöjd Kund Index (NKI) på 74 för år 2023, vilket är en ökning från föregående års index på 73. Värmdö kommun vill öka långsiktigt och arbetar målmedvetet för ett stärkt företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye