Unionen

Uppsalaföretag tecknar kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer

Dela

Uppsalaföretagen Medicago AB, Medicago BioSolution AB och Medicago PharmaTech AB tecknar kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer.

–  Att Medicago nu väljer att bli en del av den svenska modellen visar att det är företag med schysta villkor som bryr sig om sina anställda. Vi är väldigt glada att vi har nått en överenskommelse om kollektivavtal efter konstruktiva förhandlingar, säger Lars Persson, ombudsman, region Uppsala.

Det var i januari 2024 inledde Unionen och Sveriges Ingenjörer förhandlingar om kollektivavtal för sina respektive medlemmar på Medicago AB, Medicago BioSolutions AB och Medicago PharmaTech AB. Nu är det klart att de tre företagen inom Medicago Group kommer att ansöka om medlemskap i arbetsgivarorganisationen IKEM (Innovations- och kemiindustrierna i Sverige) och därmed omfattas av kollektivavtal från och med den 1 september 2024.

–  Med ett kollektivavtal på plats får våra medlemmar på Medicago rätt till kollektivavtalad tjänstepension, övertidsersättning och kompletterande ersättning vid föräldraledighet och sjukfrånvaro. Det förbättrar anställningsvillkoren avsevärt och det ger även medlemmarna möjlighet att påverka hur de har det varje dag på jobbet, konstaterar Lars Persson.

Kontakter

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Unionen finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden och du hittar oss i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar. Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Unionen press svarar på medias frågor om Unionen. Vi förmedlar kontakter till våra förtroendevalda och experter inom bland annat arbetsmiljö, kompetensutveckling, utmaningar i tjänstemännens arbetsliv, lön och jämställdhet.

Välkommen att kontakta oss!

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

8 av 10 politiker i norra Sverige har inte funderat på sin kompetensutveckling – dags att sluta skillgissa4.7.2024 10:31:32 CEST | Pressmeddelande

Få politiker i regionala utvecklingsnämnder i norra Sverige har funderat på den egna kompetensutvecklingen och de tror inte att de behöver kompetensutveckling för att kunna ta ett nytt jobb. Det visar en ny undersökning från Unionen. – De som sitter på makten måste inse betydelsen av vidareutbildning mitt i arbetslivet, säger Peter Hellberg, ordförande i Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye