2025 IIHF World Championship

Gruppindelningen för IIHF Ishockey-VM 2025 klar

Dela

I söndags avgjordes finalen i IIHF Ishockey-VM 2024 i Prag med Tjeckien som världsmästare efter en fantastisk match mot Schweiz.

Med årets turnering bakom oss är det nu dags att blicka framåt mot nästa års IIHF Ishockey-VM 2025 i Stockholm och Herning och nu har grupperna för mästerskapet släppts.

Världsmästerskapet i ishockey 2024 har varit en stor framgång med fantastisk hockey och härlig stämning. Nu är det dags att se fram emot nästa hockeyfestival.

I maj 2025 är det äntligen dags att sparka i gång IIHF Ishockey-VM 2025 i Sverige och Danmark och biljetterna släpps den 3 oktober 2024. Den ena gruppens matcher och två kvartsfinaler kommer att spelas i Herning, Danmark, medan den andra gruppens matcher, två kvartsfinaler, semifinalerna, bronsmatchen och finalen, kommer att spelas i Stockholm, Sverige.

Internationella ishockeyförbundet (IIHF) och arrangörsorganisationerna har nu offentliggjort grupperna för mästerskapet. Grupperna för Stockholm och Herning är baserade på världsrankingen med hänsyn tagen till organisatoriska önskemål från arrangörerna. Under sommaren kommer arrangörsorganisationerna för IIHF Ishockey-VM 2025 och IIHF i samråd med relevanta partners att besluta om spelschemat.

I Stockholm kommer följande lag att spela: Sverige, Finland, Kanada, Slovakien, Lettland, Österrike, Frankrike, Slovenien.

I Herning kommer följande lag att spela: Danmark, Tjeckien, USA, Schweiz, Tyskland, Norge, Kazakstan, Ungern.

Tony Wirehn, generalsekreterare och VD 2025 IIHF Ice Hockey World Championship, Sverige:

”Vi har haft förmånen att närvara vid IIHF Ishockey-VM 2024 i Tjeckien och har verkligen känt kärleken till hockey från folket men också fått uppleva en otroligt väl genomförd turnering av den tjeckiska organisationen, IIHF och deras partners. Vi är förväntansfulla inför nästa års turnering och nu när gruppindelningen är klar känns det verkligen som att det närmar sig och pulsen höjs.”

Ulrik Larsen, generalsekreterare och VD 2025 IIHF Ice Hockey World Championship, Danmark:

”Tjeckien har verkligen skapat en otrolig hockeyfest och det är ett privilegium och en ära att få ta över värdskapet för ishockey-VM tillsammans med Stockholm. Vi ser fram emot att välkomna hockeyfans till Herning och Danmark och är säkra på att de kommer att få en fantastisk upplevelse här."

Nyckelord

Kontakter

Bilder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye