Moderaterna

M: Så stoppar vi knark- och bedrägeripengarna

Dela

Moderaterna vill införa en gräns för hur stora mängder kontanter man får forsla in och ut ur Sverige till ett annat EU-land, utan att först anmäla detta till berörd myndighet. Det presenterade Tomas Tobé, Gunnar Strömmer och Niklas Wykman på en pressträff idag.

Det finns idag EU-regler om att den som vill föra in eller ut mer än motsvarande 10 000 euro till ett land utanför EU måste anmäla detta till Tullverket (eller dess motsvarigheter).

Det finns dock inga motsvarande regler vid EU:s inre gränser, alltså vid forsling av kontanter från ett EU-land till ett annat. I Danmark har man översatt stora delar av EU:s regler för forsling av kontanter över yttre gräns till att också gälla de inre gränserna. Moderaterna vill att Sverige går samma väg och inför regler med liknande innebörd. Partiet anser också att man bör pröva om gränsen ska sättas lägre än motsvarande 10 000 euro.

- Den fria rörligheten inom EU ska inte gälla för svarta pengar. Vi vet att kriminella nätverk utnyttjar EU:s fria rörlighet och det måste vi motverka. Därför vill vi införa en gräns för hur mycket kontanter man får ta med sig till ett annat EU-land utan att anmäla detta till berörda mysigheter, säger Tomas Tobé som är toppkandidat i Europavalet.

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Tomas Tobé vald till vice ordförande för EPP-gruppen19.6.2024 13:21:15 CEST | Pressmeddelande

Tomas Tobé (M) har idag valts till vice ordförande för EPP-gruppen i Europaparlamentet. – Jag känner mig hedrad över det förtroende jag har fått. Det ger Sverige ett ökat i inflytande, säger Tomas Tobé och fortsätter: – I den omvärld vi lever i är EPP är en stark röst för Ukraina, för ett starkt EU-samarbete och ett Europa som håller ihop. Vi kommer fortsätta vara det de kommande fem åren och jag ser fram emot att vara med och leda det arbetet. EPP är parlamentets största politiska grupp, en position gruppen också har behållit efter Europaparlamentsvalet för drygt en vecka sedan. Tomas Tobé (M) finns tillgänglig för kommentarer.

Pressinbjudan: Moderaterna presenterar EU-relaterat brottsbekämpande förslag30.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Torsdagen 30 maj klockan 13.15 bjuder Tomas Tobé, Gunnar Strömmer och Niklas Wykman in till en pressträff. Under pressträffen presenteras en åtgärd för att strypa den kriminella ekonomin. Tid: 30 maj klockan 13.15 Plats: Riksdagens presscenter Anmälan görs till pressjour@moderaterna.se Presskontakter: Tomas Tobé: Amos Friedman, 0765112716 Gunnar Strömmer: Caroline Opsahl, 0761411542 Niklas Wykman: Victoria Ericsson, 0761378904

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye