Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrotts huvudsponsor Bauhaus förlänger med fem år

Dela

Huvudsponsorn Bauhaus och Svensk Friidrott förlänger sitt samarbete med fem år. "Bauhaus engagemang bidrar till att bygga Svensk Friidrott och vår framtid", säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.

Under 11 år har Bauhaus varit en stor och viktig del av Svensk Friidrott. Som huvudsponsor är Bauhaus ett ovärderligt stöd för förbundets totala verksamhet, så väl för barn och ungdomar, vår elitverksamhet och den breda friidrotten ute i landet.

Nu står det klart att det här lyckade samarbetet kommer att fortsätta i ytterligare fem år, till och med 2029.

– För oss känns det fantastiskt roligt att Bauhaus har valt att förlänga samarbetet med oss på Svensk Friidrott. Dels är det en stor trygghet för oss att ha en så stor aktör i ryggen, Bauhaus engagemang bidrar till att bygga Svensk Friidrott och vår framtid, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska friidrottsförbundet.

– Vi försöker alltid vara långsiktiga i våra samarbeten med idrotten i Sverige och tack vare det här femårsavtalet med Friidrottsförbundet kommer vi tillsammans kunna skapa både många och stora möjligheter för friidrotten att frodas i landet framöver. Att få barn och unga att röra på sig, ge dom mål, drivkrafter, förutsättningar och förebilder, är så viktigt för både det fysiska och psykiska välmåendet, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus.

Det de flesta kanske också tänker på kopplingen mellan Bauhaus och friidrotten med sitt titelsponsorskap av BAUHAUS-galan, den svenska Diamond League-galan, som i år arrangeras söndagen den 2 juni. Men samarbetet går betydligt djupare än så, ända in i friidrottens kärna.

Med hjälp från Bauhaus får barn mellan 6 och 11 år möjlighet att testa friidrott i form av en fyrkamp som går under namnet Bauis Mini-friidrottsskola. Kanske är det just där vi hittar de nya medlemmar till föreningarna som är grunden till vår verksamhet. 

Stödet till Svensk Friidrott bidrar också till att vi kan skapa värdefull verksamhet vid våra sex prestationscentra ute i landet som har till uppgift att utveckla de framtida stjärnorna inom sprint- och häcklöpning, lång- och medeldistans, hopp, kast, mångkamp samt parasort. Bauhaus stöttar även enskilda aktiva genom satsningen på Team Bauhaus.

Bauhaus bygger Svensk Friidrott!

Kontakter

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye