Kristdemokraterna Västra Götalandsregionen

Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen presenterar budgetförslag för 2025

Dela

Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen offentliggjorde under måndagen sitt förslag till regionbudget. Ingången i förslaget är att prioritera hälso- och sjukvården samt att värna och stärka regionens ekonomi.

500 mnkr för att upphandla vårdkapacitet. 150 mnkr för att utveckla och förstärka ambulanssjukvården. 10 mnkr för fortsatt utveckling av IVA-vården samt 5 mnkr för införande av vårdval inom den öppna specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin. Det är några av de satsningar som Kristdemokraterna lägger fram i sitt förslag. Resultatet hamnar 2025 på 2,1 miljarder kronor.

- Trots att personalen inom hälso- och sjukvård ökade med 1,1% förra året ökar antalet patienter som inte får vård inom vårdgarantins lagstadgade ramar. Ändå sätter den rödgröna ledningen ensidigt sin tro till att regionens egna verksamheter ska korta köerna. Det kommer inte räcka. Fler externa vårdgivare behöver upphandlas för att på allvar korta köerna där 30 000 personer idag väntat olagligt länge på en operation, säger Stefan Svensson (KD), regionråd.

- För 2023 och 2024 har rödgrön ledning i Västra Götalandsregionen tidigare budgeterat med miljardunderskott. 2025 väntas ekonomin vända – samtidigt är de rödgröna ansträngningarna för att stabilisera ekonomin i deras budgetförslag för 2025 svaga. Ett starkare överskott är nödvändigt för att på sikt skapa bättre förutsättningar för ökad stabilitet och arbetsro på sjukhusen, säger Stefan Svensson (KD).

Kontakt
Stefan Svensson (KD), regionråd
Mob: 0764-96 27 75

(Måndagen den 3 juni är Stefan Svensson tillgänglig för frågor via telefon kl. 08:30-09:30 samt 11:30-13:00.)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Kristdemokraterna Västra Götalandsregionen

Följ Kristdemokraterna Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kristdemokraterna Västra Götalandsregionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye