Ny undersökning: att läsa böcker gör dig mer attraktiv

Dela

Prognoserna förutspår en het boksommar. Detta efter att Adlibris tagit tempen på om läsning och attraktion hänger ihop. En ny undersökning från Verian Sifo på uppdrag av Adlibris* visar att 7 av 10 svenskar anser att läsning är ett attraktivt intresse. Mest attraktivt är det om andra läser samma genre som vi själva gillar att läsa.

Ny undersökning visar: att läsa böcker gör dig mer attraktiv
Ny undersökning visar: att läsa böcker gör dig mer attraktiv

Passande nog tycks allt fler prioritera just läsningen inför sommaren 2024 jämfört med tidigare år. Nära 4 av 5 svenskar (77%) uppger att de själva tänker läsa en fysisk bok i sommar, vilket är en ökning från 2023, då siffran låg på 69 procent. För svenskarna handlar det inte bara om att läsa böcker, det är också viktigt att prata om vad de har läst. Två av tre svenskar (66%) svarar att de gärna diskuterar böcker med sin partner eller en person de dejtar eller är intresserad av. 

Att läsning kommer med många fördelar är ingenting nytt, men det är roligt att se hur just böcker även kan ha en positiv inverkan på hur attraktiva vi uppfattas av andra. Det som är viktigt att komma ihåg är att undersökningen också visar att det inte spelar någon större roll vad det är man läser, huvudsaken är att man läser, säger Taru Raita, Kategoriansvarig fack- och skönlitteratur på Adlibris. 

Läs hela pressmeddelandet här: https://www.adlibris.com/sv/pressmeddelanden/undersokning-att-lasa-bocker-gor-dig-attraktiv

*Undersökningen har genomförts av Verian på uppdrag av Adlibris. Den bygger på 1 060 intervjuer med den svenska allmänheten 18–79 år. Datainsamlingen genomfördes i den slumpmässigt rekryterade webbpanelen, Sifopanelen mellan 26 - 29 april 2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ny undersökning visar: att läsa böcker gör dig mer attraktiv
Ny undersökning visar: att läsa böcker gör dig mer attraktiv
Ladda ned bild

Länkar

Följ Adlibris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adlibris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye