Vänersborgs kommun

Vänersborg växer – byggstart för sista etappen på Korseberg

Dela

Vänersborg växer och nu byggstartar sista etappen på Korseberg. Totalt handlar det om 41 nya lägenheter i det naturnära området med bad runt knuten.

Foto: Riksbyggen
Foto: Riksbyggen

Att Riksbyggen väljer att satsa i dessa tuffa tider är ett kvitto på att Vänersborg är en plats för framtidstro. Kombinationen av närheten till både natur, vatten och staden gör Korseberg till ett attraktivt område med många kvaliteter, konstaterar Benny Augustsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vänersborg växer
I mars 2023 klev Vänersborgs kommun över befolkningsgränsen 40 000 invånare. Medan befolkningen år 2023 minskade i 193 av Sveriges 290 kommuner sticker Vänersborgs kommun ut och hade en befolkningsökning med över 100 personer. Till största delen handlar det om inflyttning till kommunen.  
Lägenheterna som nu byggs på Korseberg beräknas stå inflyttningsklara våren 2026.

– Det känns fantastiskt kul att få slutföra området Korseberg som blivit så populärt i Vänersborg med denna sista etapp. Det är extra kul att tillföra bostäder med hög hållbarhetsprofil där vi bland annat certifierar huset enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Hela området skapar förutsättningar för social hållbarhet och nu bygger vi också ett utegym för alla i området, säger Andreas Ander, projektledare på
Riksbyggen i region Sydväst.

Om Korseberg
Korseberg ligger i södra delen av Vänersborg, näta till både vatten och natur. Kommunikationerna till och från Korseberg är utmärkta. Med bil går det snabbt och enkelt att ta sig till Trollhättan via E45 eller till Uddevalla via Riksväg 44. Busshållplats finns i anslutning till området. Läget är också väldigt bra för de som föredrar att gå eller cykla. Med cykel till stan tar det cirka 15 minuter.

Kontakter

Om oss

Regionhuvudstaden vid Vänerns södra strand

Vänersborgs kommun med 40 000 invånare är Västra Götalands regionhuvudstad, vilket vi är mycket stolta över. Vänersborg är en levande kulturbygd med stad, landsbygd, berg och skogar vackert belägen vid Vänerns södra strand.

Vänersborg har alltid varit en knutpunkt. Här möts vägar och vatten möter land. Människor möts i föreningar, företag, organisationer, skolor och omsorg. Att samarbeta tillsammans och ge ett gott bemötande är betydelsefullt för oss. Vi värnar om tillgänglighet och trygghet, uppskattar olikheter och bejakar mångfald. Tillsammans finner vi styrkor i människors olikheter.

Vänersborgsområdet är en utvecklande plats att leva, verka och vara på. Vi har goda kommunikationer med världen runt hörnet. Våra tåg, bussar och flyg är fulla av människor som följer sina drömmar.

För oss är det viktigt att ge förutsättningar för ett hållbart liv och samhälle. De korta avstånden inom kommunen, men också mellan kommun, företag, organisationer och invånare, gör att vi har nära till varandra.

Vi har nära till både upplevelser och avkoppling. Kultur, idrott och evenemang är en viktig del av vår identitet.

Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Välkommen till Vänersborg!

Följ Vänersborgs kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänersborgs kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye