Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Detta är hyresvärdarna i Malmö som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu

Dela

I Malmö har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

– Sommaren är en riktigt tuff tid för många hushåll. Det är en tid på året när många har höga kostnader, när det blir extra kämpigt att få vardagen att gå ihop. Många hyresgäster har dessutom fått rejäla hyressmällar två år i rad, och lägg till det retroaktiva hyreshöjningar som många kämpar med.  Att de här hyresvärdarna då vill dra igång en ny förhandlingsomgång innan sommaren är oerhört stressande för hyresgästerna i Malmö. Vi kan inte se hur det på något sätt gynnar nästa års förhandling, snarare tvärtom, säger Håkan Björkenklev, regionordförande i Hyresgästföreningen region södra Skåne.

I de årliga hyresförhandlingarna finns en sedan länge etablerad branschpraxis, där hyresmarknadens parter samlas till årliga hyresförhandlingar efter sommaren. Först då är hyresförhandlingarna för innevarande år klara samt de kostnadsunderlag som ligger till grund för hyresförhandlingarna klara. I påkallandena hyresvärdarna i Malmö nu gått ut med framgår heller inte hur mycket de vill höja hyrorna eller på vilka grunder dessa höjningar ska ske.

– Vad tänker de att vi ska förhandla om? Hur mycket vill de höja hyran och vad ska de här höjningarna baseras på? Det finns ju inte färdiga underlag att utgå ifrån så här tidigt på året. För oss känns det här inte som ett ärligt försök att sätta sig ner vid förhandlingsbordet, utan bara som ren taktik. För Sveriges hyresgäster är hyresförhandlingarna inte ett spel utan på riktigt, säger Benny Bendzovski, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region södra Skåne.

Följande hyresvärdar i Malmö har påkallat förhandlingar om nya hyreshöjningar:

Ab Hörnstenen

A-Invest & Consulting

Amiticia Upa

Arios Ab

Arlov Jovan

Befra Gruppen Ab

Bellevue Park I Malmö

Bennfast Ab

Bennvidshus Ab

Berlings

Betania

Bgw Förvaltning Hb

Blomdahl Fastigheter

Bornholm Kb

Brf Gröndal Malmö

Brf Kronlotsen 1

Brf Trellegården

Brf Viggen

Byggnadsfirma

Byggvesta Fastigheter Och Fastighets Ab

Carping Per Gustav

Contentus Ab

Ehbo Förvaltning Kb

Empea 2

Europaporten Ab

Fastighets Ab Tornet

Fastighets Ab Algot

Fyren

Granit Bostad Ab

Hansson Fastigheter

Hardt Fastigheter

Hsb Sundsfastigheter

Hsb-Property Ab

Jakob Nils Ab

Judiska Församlingen I Malmö Stad

Jyma Fastigheter

Kiazi Ledbussen 1 Ab

Kizazi Hanahol 10 Ab

Kornet 2 I Malmö Ab

Kvarteren Framåt Ab

Laget Malmö Ab

Lansa Fastigheter Ab

Laris Förvaltning

Lifra Fastigheter

Limhamns Värme & Malmö Stad

Lindström Property Ab

Lira Fastigheter I Malmö Stad

Malmö Granitmåleri

Malmö Stad

Monwid Ab

Nevstens Fastighets Ab

Odd Fellowhem U P A

Oxfinken Ab

Pamn Red Holding Ab

Pegep Holding Ab

Persson Måleri  Ab

Pinnån Ffv Ab

Ramnö Fastigheter Ab

Roslagen 5

Savi Ab

Skandia Fastigheter Ab

Spp Fastigheter Ab

Stena Fastigheter

Svenska Stiftelsen För Hansson. Bo

Södergård Förvaltning Ab A

Tygelsjö Gård

Vasakronan Ab

Volito Fastigheter Ab

Åke Nihlens Fastighets

Nyckelord

Kontakter

Pressjour södra SkåneHyresgästföreningen södra Skåne

Södra Skåne omfattar kommunerna Burlöv, Lomma, Staffanstorp, Lund, Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge, Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Simrishamn.

Tel:0104592300press.sodraskane@hyresgastforeningen.se

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Södra Skåne

Detta är hyresvärdarna i Trelleborg som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu4.6.2024 10:35:47 CEST | Pressmeddelande

I Trelleborg har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

Detta är hyresvärdarna i Lund som vill kalla till nya hyresförhandlingar redan nu4.6.2024 10:20:47 CEST | Pressmeddelande

I Lund har privata hyresvärdar meddelat att de redan nu kommer kalla till nya årliga hyresförhandlingar. Detta trots att 2024 års hyresförhandlingar i landet ännu inte är helt klara, och trots att de kostnadsunderlag som ska ligga till grund för förhandlingarna ännu inte finns på plats. Hyresgästföreningen är skarpt kritiska till detta agerande, inte minst då det stressar redan hårt pressade hyreshushåll.

Två år till valet – så här skulle skåningarna rösta23.5.2024 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen har gett Indikator Opinion i uppdrag att undersöka hur svenskar i Sveriges olika län skulle rösta, samt hur Sveriges hyresgäster skulle rösta om det vore val idag. Hyresgästernas partisympatier ligger i stort sett i linje med övrig väljaropinion, men två partier sticker ut: Vänsterpartiet och Moderaterna. I Skåne skulle Moderaterna och Sverigedemokraterna vinna om det vore val idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye