Folkspel

Ny intäktskälla för föreningslivet

Dela

Premiär för Joyna 

Fredag 7 juni är det premiär för Joyna, ett nytt, lotteri från Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag. 

19 oktober 1991 hälsade Leif ”Loket” Olsson svenska folket välkomna till BingoLotto. Sedan dess har Folkspel betalat ut uppemot 18 miljarder i överskott till vårt föreningsliv.

Nu lanserar Folkspel ett nytt lotteri och den största satsning som den ideella organisationen gjort sedan Leif Olsson blev ”Loket” med hela svenska folket.

Lotteriet har dragning varje fredag, varje vecka, hela året. Utöver möjligheten att vinna upp till tio miljoner kommer en specialvinst, win-win att utgå varje vecka. En lottköpare vinner 100 000 kronor. Samma summa får dessutom den förening eller organisation som sålt den aktuella lotten.

En vinnande rörelse, helt enkelt.

7 juni är det efterlängtad premiärdragning på Joyna som bygger på prenumerationer och som är helt digitalt. Inga fysiska produkter utan allt kan lösas enkelt i mobil/på dator. Med största möjliga intjäning till minsta möjliga insats.

Dessutom ges alla medlemmar möjligheten att på ett superenkelt sätt bidra till föreningens intäktsarbete.

Riksidrottsförbundet är med alla sina idrottsföreningar den största medlemmen i Folkspel. 

– Idrottsföreningar och dess ideella ledare möter barn, ungdomar och vuxna som i idrotten kan utmana sig själva och vara en del av en gemenskap. Folkspels engagemang för idrottsrörelsen och det nya initiativet Joyna ger möjlighet till ytterligare tillskott i en tid där varje krona gör skillnad, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. 

Nu är det inte enbart föreningar under Riksidrottsförbundet som Folkspel representerar utan även organisationer som Barncancerförbundet, Rädda Barnen, Riksförbundet HjärtLung, och Scouterna, för att nämna några.

– RBU (Riksförbundet för rörelsehindrade barn– och ungdom) har joynat då vi ser en stor potential där både förbundet och föreningarna kan växa. För första gången finns det en lott där även RBU:s medlemmar på ett enkelt sätt kan stärka ekonomin hos föreningarna och för förbundet, säger Johan Klinthammar, förbundsordförande RBU.

SNABBFAKTA: JOYNA

Ett digitalt prenumerationslotteri som syftar till att stärka det svenska föreningslivet genom löpande intjäning på enklast möjliga vis.

Premiär 7 juni, därefter dragning varje fredag.

Kostnad: 160 kronor i månaden, varav 50 kronor går direkt till förening, organisation, lag/grupp som sålt prenumerationen.

Minimalt med administration och utan fysisk hantering.

En vinnare varje vecka tar hem 100 000 kronor. Den förening som sålt lotten erhåller samma summa.

Chans att vinna 10 miljoner varje vecka.

Vinster från 40 kronor upp till 10 miljoner.

Enkelt för landets föreningar, riksorganisationer, lag och grupper att stärka sina kassor.

Här finns mer att läsa om Joyna: www.folkspel.se/joyna/

Om oss

Folkspel är en ideell organisation som har 72 riksorganisationer som medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv möjligheten att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 17,5 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto, Sverigelotten och Färgfemman.

Folkspel har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg. 

Läs mer på www.folkspel.se

Följ Folkspel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkspel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye